De la începutul anului, 144 de persoane s-au recalificat prin intermediul AJOFM Caraş-Severin

curs ajofm

În primele opt luni ale anului 2021, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraș-Severin a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrului propriu de formare profesională și a centrelor regionale de formare profesională a adulţilor un număr de 144 persoane. Dintre acestea, 88 sunt șomeri iar 56 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

Carla Goagă, consilier superior al instituţiei judeţene spune că în perioada de referinţă au fost organizate programe de formare profesională gratuite, dintre care 3 sunt programe de calificare/recalificare şi 2 sunt programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.

„Meseriile pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie-august 2021 sunt: îngrijitor bătrâni la domiciliu (2 cursuri), îngrijitor spații verzi , agent de securitate și frizer-coafor-manichiură-pedichiură. Pentru perioada următoare, AJOFM Caraș-Severin face înscrieri pentru organizarea de cursuri în meseriile de : operator introducere, validare și prelucrare date, îngrijitor spații verzi, agent pază, ajutor bucătar, electrician, precum și pentru un curs de competențe cheie limba română, cursuri ce vor începe în momentul completării claselor“, a mai adăugat Goagă.

Pentru detalii, persoanele interesate se pot adresa AJOFM Caraș-Severin (tel 0255/212160) sau punctelor de lucru ale acesteia din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − five =