Rata șomajului în Caraș-Severin a crescut cu 0,05 pp

somaj

Banking reports on a folded sheets and pen

Conform datelor Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, la sfârşitul lunii august 2022, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului a fost de 2,21%, mai mare cu 0,05 pp față de cea din luna anterioară şi cu 0,78 pp mai mică decât cea din luna august a anului 2021.

Statistica agenției arată că numărul total de şomeri la finele lunii august, de 2.337 persoane, a scăzut cu 45 persoane față de cel de la finele lunii anterioare, din totalul şomerilor înregistraţi, 935 au fost şomeri indemnizaţi şi 1.402 şomeri neindemnizaţi.

Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 112 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 67 persoane faţă de luna precedentă. În funcție de mediul de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii august se prezintă astfel: 969 şomeri provin din mediul urban şi 1.368 şomeri provin din mediul rural. Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Caraş-Severin (25,71%). Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 23,19% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 5,69%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =