De la începutul anului, 1.809 persoane şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul AJOFM Caraş-Severin

bursa resita

Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, în primele nouă luni ale anului 2022 au fost încadrate în muncă 1809 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 30 septembrie 2022, 760 au vârsta peste 45 de ani, 380 au vârsta între 25 și 35 de ani, 353 au vârsta între 35 și 45 de ani, iar 316 sunt tineri sub 25 de ani. Din total număr persoane ocupate, 445 sunt tineri NEET.

Numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.628 persoane.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =