De Crăciun, medicii de la UPU Reșița au lucrat la foc continuu

UPU RESITA

În zilele de 24-26 decembrie, personalul din Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, a fost solicitată mai mult decât decât în celelalte zile. În cele trei zile, pe la UPU au trecut 283 de pacienți, lucru explicabil în condițiile în care cabinetele de medicină de familie și ambulatorul spitalului au fost închise.

Au predominat infecțiile respiratorii specifice sezonului, fiind vorba în special de copii și vârstnici, infecțiile în sfera ORL, însă s-au înregistrat și cazuri de urgențe cardio-vasculare, politraumatisme, policontuzii, două accidente rutiere medii. Au fost aduse persoane cu agitație psihomotorie, prin intoxicație etanolică acută, dar și pacienți cu patologie digestivă determinată de excesele alimentare.

De asemenea, în noaptea de 23 spre 24 decembrie, la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Reșița, s-au născut doi copii, o fetiță și un băiețel de 2,760 kg, respectiv 3,670 kg.  Alții doi copii, tot o fată și un băiat, au venit pe lume chiar în ziua de Ajun, la 13.40 și 21.45, iar în după-amiaza zilei de 26 decembrie s-a mai născut un băiețel, cu o greutate de 3,740 kg.