Arafat are susținerea angajaților în disputa cu Guvernul Orban: „Ce s-a construit în 30 de ani, poate fi distrus în 30 de zile“

ARAFAT e1578337139687

Conducerea Serviciilor de urgență din teritoriu, precum și personalul medical cu funcții de conducere în cadrul SMURD, UPU și Ambulanță anunță că vor protesta în stradă în cazul în care Guvernul Orban îl va demite pe Raed Arafat. Sute de medici și asistenți medicali au semnat o scrisoare deschisă cu susținerea acestuia. Între semnatari se numără și Eugen Sârbu, medic-șef UPU SMURD Reșița și asist. șef, Mihaela Sîrbu.  

„Ne adresăm Dumneavoastră, pentru a trage un semnal de alarmă, dar și pentru a ne ajuta în comunicarea cu anumite personaje către care căile de adresare nu ne sunt accesibile. În calitate de profesioniști, care reprezintă principalele servicii medicale de urgență din Romania (Unități pentru Primirea Urgențelor, SMURD și Servicii Publice de Ambulanță), în contextul situației create de afirmațiile referitoare la posibila demitere a domnului dr. Raed Arafat și riscurile care pot deriva de aici“, se arată în Scrisoarea, care poartă titlul de „Sistemul de urgență poate fi distrus in 30 de zile“.

Semnatarii ei amintesc despre meritele medicului Arafat în constituirea Serviciului de urgențe și dezvoltarea a unuia dintre cele mai bine puse la punct sisteme de acest gen din Europa. De aici și nedumerirea celor care astăzi îi sar în apărare.

„Dar, adevărul este că, nici nu înțelegem ce i se reproșează. Care sunt acele lucruri, acțiuni sau non acțiuni de care se face vinovat și cine sunt cei care i le impută lui Raed Arafat? Unde a greșit dr. Raed Arafat la tragediile din Apuseni, Siutghiol, Colectiv sau Caracal? Să dăm cuvântul specialiștilor să se pronunțe. De ce nu profesioniștii din sistem sunt cei care sunt ascultați, ci indivizii care au un unic mandat, compus dintr-o reformă fără cunoaștere și de a schimba fără un fond“, se mai spune în Scrisoarea semnată de medicii și asistenții din UPU, SMURD și Ambulanță din toată țara.

Finalul Scrisorii de protest este elocvent pentru starea de spirit a angajaților:

„Poate că nu este vorba despre OMUL Raed ci despre ce reprezintă el pentru România. De ceea ce a creat în toți acești ani. De toți cei care au fost alături de el în zidirea unui sistem care funcționează exclusiv pentru binele celor aflați în suferință. Și nu suntem puțini cei care, în cursul acestor 30 ani l-au sprijinit pe el dar mai ales conceptul, ideea și funcționarea sistemului. Nu uitați că este atât munca dar și viața noastră. Stimați domni și doamne cărora nu ne este permis să ne adresăm altfel, acest sistem a fost construit în 30 de ani dar poate fi distrus în 30 de zile. Ce veți pune în loc? Încercați să explicați acest lucru cetățenilor României. Încercați să descrieți prin ce mecanisme va funcționa acest sistem pe care nu l-ați înțeles și nu îl veți înțelege decât dacă îndepliniți una din două condiții: fie faceți parte din el cu trup și suflet, fie beneficiați de el pentru trup și suflet. Dacă nu puteți, atunci vă rugăm, respectuos, să ne lăsați să ne vedem de treabă alături de Raed“