Cursuri de formare profesională pentru şomeri, prin AJOFM Caraş-Severin

cursuri

În perioada ianuarie–aprilie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul unui centru regional de formare profesională a adulţilor, un număr de 74 persoane.

Dintre acestea, 54 sunt șomeri, iar 20 sunt persoane care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

În perioada de referinţă au fost organizate două programe de formare profesională gratuite dintre care un program de calificare/recalificare şi un program de perfecţionare.

„În ceea ce priveşte participarea şomerilor la cursurile de formare profesională, cel mai ridicat interes pentru astfel de programe de formare s-a înregistrat în rândul șomerilor cu vârsta peste 45 de ani (42,6%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 35–45 de ani (24,07%), de cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani (22,22%), la polul opus fiind cei cu vîrsta sub 25 de ani (11,11%).

În funcţie de nivelul de studii al şomerilor participanţi la cursurile de formare profesională, cei mai mulţi cursanţi, 38 persoane (70,37%), au studii profesionale, liceale sau postliceale, urmați de cei cu studii superioare -16 persoane (29,63%)“, se arată în comunicatul de presă al AJOFM Caraş-Severin.

Meseriile/ocupaţiile, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în primele patru luni ale anului 2019 sunt: inspector securitate şi sănătate în muncă –28 şi îngrijitor bătrâni la domiciliu -26. 

În cursul lunii iunie 2019, AJOFM Caraş-Severin va organiza alte două programe gratuite de formare profesională în meseriile de fasonator mecanic şi operator introducere, validare şi prelucrare date, la care vor participa 40 de persoane.

Mai multe informaţii privind stadiul realizării Planului de formare profesională al AJOFM Caraş-Severin sunt disponibile pe www.anofm.ro, la secţiunea destinată AJOFM Caraş-Severin – „Programe, Strategii, Statistici”, iar oferta de cursuri de calificare este disponibila la sectiunea destinată AJOFM Caraş-Severin -“Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.