Cristian Onețiu îi invită pe reșițeni să îi susțină la „Pitch Day” pe cei 15 tineri finaliști ai programului educațional gratuit YoungPRENEUR

onetiu

Programul educațional gratuit YoungPRENEUR, realizat de Cristian Onețiu în colaborare cu primăria Reșița, ajunge la final. Ultimul pas spre cele două premii puse la bătaie va fi pe 30 martie, de la ora 17.00 la ora 20.00. 15 tineri se pregătesc pentru prezentarea finală, „Pitch Day”, susținută în fața publicului.

Juriul format din Cristian Onețiu, Sorin Maxim (director general ADR Vest), Mădălina Chiosa (viceprimar Reșița), Bichescu Andrade Ionuț (director al Centrului UBB Reșița) și Oana Borza (antreprenor Superfit) va decide câștigătorul premiului de 2.500 de euro pentru calitatea ideii de business și prezentarea acesteia, în prima categorie de vârstă, și premiul de 7.500 de euro pentru prezentarea de business și demararea activității premiate, în cea de-a doua categorie. 

Dintre cei 50 de participanți activi în program, care au realizat și susținut prezentări video tip pitch pe structura oferită de Cristian Onețiu, folosind cunoștințele acumulate timp de două luni din cursurile, exercițiile și experiențele practice oferite de acesta împreună cu mentorii Eusebiu Burcaș, Dani Oțil, Diana Stînga, Radu Constantin și Tinu Vidaicu, 9 tineri din categoria de vârstă 14-17 de ani (Radu Andrei, Ciurariu Ruben Mario Ilie, Bîrsan Ionuț Alexandru, Popa Ioan Luca, echipa Berezoschi Antonia și Seico Gabriela, Ursu Rafael, Elchescu Denis, Dragoș Samuel, Radu Stefan) și 6 tineri din segmentul 18-23 de ani (Urechiatu Andrei, Feri Nicolas-Petre, Kerekes Maria, Lembac Andreas, Benghia Ilie, Trulea Diana Andreea) s-au calificat și intră în competiția finală din 30 martie. Aceasta va avea loc la Centrul Universitar Babeș-Bolyai, de la ora 17:00, iar cei care vor să participe și să îi susțină fizic pe tinerii viitori antreprenori o pot face la Amfiteatrul din Centrul Universitar Babeș-Bolyai, din Reșița, completând formularul de înscriere. Sau online, pe pagina de Facebook Deschide Reșița și pe canalul de YouTube al lui Cristian Onețiu.

Prin programul de afaceri gratuit destinat viitoarei generații de antreprenori creat și inițiat în luna ianuarie de antreprenorul român originar din Reșița și dezvoltat în parteneriat cu Primăria Reșița, Centrul Universitar Babeș-Bolyai Reșița și Agenția de Dezvoltare Regională Vest, Cristian Onețiu a atras peste 200 de tineri dornici să învețe cum să înceapă o afacere și care sunt bunele practici ale antreprenoriatului de succes. Cristian Onețiu își propune să ajute tinerii ce doresc să își dezvolte propriile afaceri și să stimuleze antreprenoriatul în rândul acestora.

„Prin programul YoungPRENEUR, mă întorc în orașul în care am copilărit pentru că îmi doresc să dau înapoi și să ofer mai departe din experiența mea de business, astfel ca și alți tineri să poată avea o șansă în antreprenoriat. Îmi doresc să soluționez o parte dintre problemele existente în acest domeniu, printre acestea numărându-se nevoia de încurajare și educare practică a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, lansarea lentă sau problematica unui startup din cauza lipsei cunoștințelor despre antreprenoriat, un număr mic de firme lansate în Reșita, dar și în alte orașe din România, lipsa resurselor de finanțare și lipsa de experiență în negocierea cu potențiali investitori”, precizează Cristian. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 5 =