Cornelia Fetea a devenit cetățean de onoare al județului Caraș-Severin

cornelea fetea

Într-un cadru festiv, astăzi, în sala de ședinte a Palatului administrativ, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo-Dan Dunca, i-a înmânat diploma de cetătean de onoare al județului Caraș-Severin, doamnei Cornelia-Maria Fetea. Printre invitați, la eveniment s-a numărat și senatorul Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin.

Personalitate a judeţului, Cornelia-Maria Fetea face parte din galeria celor mai importanţi oameni care și-au dedicat întreaga activitate din cadrul Asociației Foștilor Deținuți Politici din România pentru a păstra vie memoria celor care au scris o pagină în istoria județului Caraș-Severin și a României.

Proiectul de hotărâre privind decernarea titlului de “Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin” a fost votat de către consilierii județeni reuniți în ședința din 26 iulie 2022, la inițiativa vicepreședintelui CJ Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi.

Cornelia Fetea a fost deportată, în copilărie, în Bărăgan, din satul Nicolinț, comuna Ciuchici. Ea este membru în Consiliul Național Director al Asociației Foștilor Deținuți Politici și Deportați în Bărăgan, a făcut numeroase demersuri pentru modificarea Legii specifice prin care și copiiilor deținuților le sunt recunoscute suferințele din anii comunismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two − two =