Comitetul de Masiv din Grupa de munți a Banatului și Poiana Ruscă și-a desemnat conducerea

comisie amz

Ieri, la Reșița a avut loc cea de a opta reuniune a Comitetului Naţional al Muntelui, în organizarea Agenției Naționale a Zonei Montane, cu sprijinul și susținerea reprezentanților Consiliului Judetean Caraş-Severin și a secretarului de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Aurel Simion. Cu această ocazia au fost alese conducerea şi comisia tehnică ale acestui organism. Romeo Dunca, președintele consiliului Județean Caraș-Severin a fost ales în fucția de președinte, urmând ca, într-o şedinţă ulterioară, să fie stabilite şi comisiile de specialitate.

La întâlnire au participat Ioan Dragomir, prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, Aurel Simion, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanți ai instituțiilor locale și județene.

Comitetul are rol consultativ și asigură legătura dintre Guvern şi reprezentanţii zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor şi politicilor privind dezvoltarea şi protecţia acesteia. Mai exact, membrii comitetului, specialiști în cadrul instituțiilor din domeniu, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale și județene, vor colabora pentru promovarea producătorilor locali din zona montană, dezvoltarea durabilă, crearea de puncte gastronomice locale, îmbunătăţirea infrastructurii şi promovarea turismului montan.

„Fac un apel la dumneavoastră pentru ca, până la următoarea ședință a comitetului, să vă gândiți ce am putea face fiecare, prin instituțiile pe care le reprezentăm, și să veniți cu propuneri constructive. Nu ne dorim ca acest organism să fie doar o formalitate. Comisiile de specialitate ale acestui for sunt foarte importante, de aceea, următorul pas este să propunem specialiști care chiar ar putea să ajute la dezvoltarea zonei montane”, a transmis prefectului județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, în încheierea întâlnirii. La nivel naţional sunt constituite nouă Comitete de Masiv pentru grupele: nordică, centrală, sudică, Bucegi, Făgăraş, Parâng, Retezat – Godeanu, Munţii Banatului şi Poiana Ruscă, Munţii Apuseni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =