Romeo Dunca: „Sper ca societatea Aquacaraș să găsească soluțiile legale pentru a depăși momentul…“

dunca sedinta aquacaras

Zilele trecute, Consiliului Județean Caraș-Severin a organizat o Ședință de lucru: „Fazarea proiectului Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin”, la care au participat autoritățile, conducerea societății Aquacaraș și constructorii cu care s-au încheiat contracte de lucrări de apă și canalizare.

Așa cum se știe, la nivelul județului Caraș-Severin, în mai multe localități, se derulează proiecte ale societății Aquacaraș, dar care fie nu au fost finalizate nici după zece ani, fie au fost sistate. Scopul ședinței a fost acela de a primi explicații de la constructori și de la toți cei implicați, de ce există întârzieri la programul de lucru asumat prin contract, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, explicând că lucrurile nu mai pot continua în acest mod.

„Alianța neputinței, este o asociere de patru constructori care pun în pericol finanțările europene accesate de județul Caraș-Severin. Dacă Soradi Development S.A, constructorul din Iași, care întârzie lucrările la Reșița, a catadicsit să vină la întâlnire și să mai promită o îndreptare a lucrurilor, celelalte trei companii lideri de contract, ne-au sfidat în mod direct. Emiliano Vest prin apropiatul de Mocioalcă, Bejerita. Explo Mining deținută de Cătălin Vrânceanu, fostul soț al procurorului-șef al DIICOT Caraș-Severin și probabil viitorul șef în functie de rezultatele obtinute. De către grupul organizat pe țepe economice și de opțiunea cărășenilor la vot, la viitoarele alegeri. Ar fi interesant de verificat dacă în loc să folosească avansul de 12.000.000. lei, încasat de la Aquacaraș pentru lucrările de apa și canalizare, Cătălin Vrânceanu nu a deturnat acești bani către realizarea unei noi stații de betoane, apărută în Reșița peste noapte, fără a avea inițial autorizație de construire. Tot este bine că au rămas banii în oraș iar calea de a intra în legalitate a existat și a fost aplicată, înspre folosul bugetului primăriei și a constructorilor din Reșița care necesită beton. Deși concurența loială a mai luat o lovitură și MaxAgro care a așteptat și aviz de mediu și autorizație de construcție a găsit loc pentru o stație nouă, doar la Bocșa. Astfel, să vinzi la Reșița beton produs la Bocșa este mai dificil cu povara suplimentară de preț de transport. Nici SC Ludwig Pfeiffer din Oravița și Bocșa care ne aburește de 90 de luni că va finaliza lucrările nu a onorat invitația. În rest, ceilalți constructori prezenți au expus motive, au cerut lămuriri și, în general, sper să mobilizăm, atât resurse, cât și înțelepciune pentru a reuși să ducem la bun sfârșit restul proiectelor“, a declarat în urma ședinței, Romeo Dunca.

Președintele Consiliului Județean spune că „modul pervers și penibil de a rezilia unilateral contractele în preziua întâlnirii cu intentia evidentă de a se pregăti pentru a cere daune, deși sunt vinovate de întârzieri, cele două firme neserioase, cel puțin în relația cu Aquacaraș, cât și limbajul nepotrivit folosit de Vrânceanu în comunicarea cu directorul Filipescu, care i-a și semnat ordinele de plată cu avansul de 12 milioane rămas nedecontat, ne arată că acești ,,Băieți deștepți de Banat ” sunt de fapt niște bieți șarlatani“.

Dunca a mai ținut să precizeze că „Exceptându-i pe reprezentanții Pfeiffer, care probabil că au rămas fără bani, ei fiind veniti inițial din motive oneste în județ, ceilalți doi profitori de sistem, având relații și tupeu maxim au putut, în acest mod, să prolifereze în Caraș. Sper ca societatea Aquacaraș să găsească soluțiile legale pentru a depăși momentul și o asigur de tot sprijinul întregii conduceri a Consiliului Județean în sensul creșterii confortului cetățeanului prin realizarea tuturor lucrărilor de apă și canal“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 1 =