Ultimele detalii despre începerea anului şcolar în Reşiţa

elevi

Reprezentanţii Primăriei Reşiţa au dat astăzi publicităţii ultimele detalii cu privire la stadiul lucrărilor la şcolile şi grădiniţele din municipiu.

Astfel, lucrările de reabilitare a clădirilor au fost finalizate recent la Colegiul Național Mircea Eliade, Liceul Teoretic Traian Vuia și la Liceul Teologic Baptist, urmând să se lucreze la amenajarea spațiilor exterioare cu finanțare de la bugetul local. Elevii din aceste școli vor începe cursurile în instituțiile lor de învățământ. În acest moment, sunt demarate lucrări de reabilitare prin proiecte europene la 6 instituții școlare, iar elevii își vor desfășura cursurile în alte spații de învățământ, după cum urmează:

La Colegiul Național Diaconovici-Tietz lucrările se estimează a fi finalizate în cursul lunii octombrie 2021; până la acel moment, elevii își vor desfășura cursurile, la fel ca anul școlar trecut, în Corpul E de la Universitatea Babeș-Bolyai și la Școala de Beton. Termenul de finalizare a lucrărilor la Colegiul Tehnic Reșița este luna iunie 2022. Elevii își desfășoară cursurile în internatul Colegiului Tehnic, unde au fost amenajate săli de clasă pe un etaj, și la Școala Gimnazială Mihai Peia, din apropiere.- La Școala Gimnazială Nr. 8 au fost demarate lucrările de reabilitare în luna august, iar elevii urmează să înceapă anul școlar în clădirea fostului Colegiu Tehnic Cărășan, de pe str. Făgărașului și în corpul B de la Colegiul Național Mircea Eliade (fosta Gimnazială 11), cele două clădiri fiind situate una lângă cealaltă.

La Grădinița PP Dumbrava minunată au fost demarate lucrările de reabilitare din luna aprilie, iar pentru elevii acestei instituții a fost amenajat parterul căminului 2 de la Liceul Teoretic Traian Vuia. La Grădinița PP Floarea soarelui sunt demarate lucrările de reabilitare tot din luna aprilie, iar procesul didactic se desfășoară la Grădinița Pinocchio cu grupa de program normal și la parterul Corpului C al Colegiului Național Mircea Eliade (fosta Gimnazială 12) cu celelalte grupe de program prelungit. Grupele de creșă de la aceste două instituții au fost mutate în clădirea Clubului Sportiv Școlar, pe durata lucrărilor de reabilitare.

La Grădinița PN nr. 3 (Muncitoresc) lucrările de reabilitare au demarat în luna august, iar elevii vor începe anul școlar la Școala de Beton, din imediata apropiere.

În același timp, se lucrează și la grădinița cea nouă de pe Strada Sportului, din zona Moroasa, lucrările sunt în termen, se fac ultimele sistematizări, urmând să fie finalizate cel mai probabil în luna octombrie 2021. După finalizarea lucrărilor la clădire, acolo vor fi mutați preșcolarii de la Grădinița Semenicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − four =