Clinica Nera: „Inadvertențe în raportul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin“

Clinica Nera

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severinau dat publicității rezultatul controlului de la Clinica Nera, efectuat în urma decesului artistului Petrică Mîțu Stoian. Reprezentanții Clinicii spun că există inadvertențe în raportul DSP-ului, astfel că, au decis să vină cu explicații.

„Raportul menționează că la ora și data controlului medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuiau să se afle acolo, conform programului afișat, între orele 13-18.În legătură cu acest aspect, facem următoarea precizare: Întotdeauna pacienții clinicii sunt preluați de medici. Medicii nu erau prezenți în unitate la data și ora controlului neanunțat de acum 7 zile, deoarece clinica NU avea programări în acea zi. Clinica noastră funcționează exclusiv pe bază de programări. Raportul menționează că acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online.Consultația și întreaga terapie au fost efectuate fizic, nu online. Medicul nostru cu competență în medicina hiperbara, dr. Bogdan Mircea Matei, l-a consultat pe dl. Mîțu Stoian față în față, la clinică, înaintea ședinței de terapie hiperbară. Tot dumnealui a fost de față și a monitorizat și întreaga ședință, în conformitate cu protocolul acestei terapii.· Raportul menționează că nu s-a putut identifica dacă şi ce documente medicale au fost solicitate, în afara unui buletin tomografic realizat în 22.10.2021 și că dosarul nu ar fi fost complet.Precizam că dosarul medical al pacientului era complet și a fost verificat de dr. Bogdan Matei. Toți pacienții intră la consultație numai având o serie completă de investigații medicale“, spun cei de la Clinica Nera.

Cazul lui Mîțu Stoian

Potrivit reprezentanțiilor Clinicii Nera, pacientul Petrică Mîțu Stoian se prezentase de la început cu toate investigațiile necesare, incluzând analize de sânge complete și diagnosticele recente cerute (6 pagini), dar și de imagistică a plămânilor tip CT, conform protocolului clinicii, nemaifiind necesară solicitarea altor investigatii. „În arhiva clinicii s-au păstrat doar acele documente considerate importante pentru etapa monitorizării, și anume CT-ul, ceea ce au putut constata și reprezentanții DSP.· Raportul menționează, de asemenea, că pacientul este luat în evidenţă prin intermediul unei «Foi de Observaţie Clinică Generală» (FOCG) care este un document-tip pentru unităţile sanitare cu paturi, în timp ce Clinica Nera este autorizată ca şi cabinet medical în ambulator. Noi am optat să folosim în documentația noastră Foaia de Observație Clinică Generală folosită în spitale deoarece este mai cuprinzătoare în comparație cu alte foi de observație folosite de regulă pe ambulator; considerăm că acest tip de document detaliat ne ajută să facem o anamneză corectă și cât mai amplă a pacientului, deci este în beneficiul pacienților. Raportul și materialele de presă menționează în mod repetat informația eronată că la Clinica pacienții erau internați.Precizam că în contractul încheiat de Clinica Nera cu fiecare pacient, la “obiect” se stipulează clar “cazare, masă și servicii medicale de oxigenoterapie” și costurile aferente, dar și faptul că Clinica nu preia alte servicii medicale.· Funcționarea Clinicii Nera a fost avizată de DSP. Mențiunea că Centrul de medicină hiperbară nu deține structura și personalul adecvat este o interpretare a organelor de control care nu are un fundament real, deoarece structura unui astfel de Centru și cea pe care o are și Clinica Nera este stabilită chiar prin autorizațiile DSP. Apoi personalul este adaptat activității clinicii, fiind avizat chiar în luna iulie de către DSP Caraș-Severin. Mai trebuie menționat că la Clinica Nera, în doar 9 luni ale anului 2021, au ajuns cca 700 de pacienți care au beneficiat de tratamente eficiente cu ajutorul medicilor noștri.Misiunea noastră a fost și întotdeauna va fi aceea de a servi pacientul și de a-i alina suferința. Este o misiune care ne onorează și, din acest motiv, vom continua să o facem cu toată dăruirea“, au mai adăugat cei din cadrul Clinicii Nera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − six =