Cioclul democraţiei locuieşte la Cotroceni

SCUT BMTF

Acest text este despre aroganță. Despre sfidare. Despre lipsa de limite. Acest text este despre propagandişti și ciocli. Acest text este despre aruncarea în derizoriu a democrației și încălcarea repetată a Constituției. Acest text este despre România!

6 decembrie 2020. Românii au votat. Propoziție greșită. Reformulez: o mică parte dintre români au votat. Alții au stat acasă tratîndu-și greața supremă și punîndu-și întrebări existențiale: cine sînt eu, încotro mă îndrept…

În România, prezenţa la alegerile parlamentare de duminică a fost de… 31,84% din totalul alegătorilor. Este cea mai scăzută prezență la astfel de alegeri din 1990 încoace. În 2016, procentul de alegători prezenți la urne a fost de 39,49 %. În procente, la Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 45,47% din voturi, PNL – 20,04%, USR – 8,87%, UDMR – 6,18%, ALDE – 5,62%, iar PMP – 5,34%. Profesionalismul oamenilor politici, în ultimii patru ani, a redus acest procent cu 20 de puncte!!! 20 la sută în patru ani!

Anul acesta, PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, la Camera Deputaţilor, 29,39%, urmat de PNL – 24,24%, USR – PLUS – 15,4%, AUR – 8,26%, iar PMP şi Pro România se situează sub pragul electoral, cu 4,69%, respectiv 4,29% din voturi, potrivit datelor anunţate luni de Biroul Electoral Central.

Marea surpriză o constituie, însă, scorul realizat de AUR, o formațiune cvasi-necunoscută. Conform Autorităţii Electorale Permanente (AEP), numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie este de 18.981.242. Astfel că 30% din 18 milioane înseamnă 5.694.372 de alegători, iar 30% din 30% înseamnă fix 1.708.311 alegători, iar 25% înseamnă 1.423.593, adică, nici măcar 1,5 milioane de români!!! Calculați și voi, conform rezultatelor parțiale la Camera Deputaților: PSD – 29,39%, PNL- 24,24%, USR PLUS – 15,4%, AUR – 8,26%, UDMR – 7,42%, iar la Senat: PSD – 29,83%, PNL – 24,66%, USR PLUS – 15,44%, UDMR – 7,57%, AUR – 8,65%. Pro România, partid de trădători vopsiți în reformiști, și PMP, jucăria inventată de Traian Băsescu, nu au trecut pragul electoral. Restul formațiunilor clasice, PER sau PPUSL, NU există!

Numărarea voturilor nu s-a încheiat, la ora scrierii acestui text. Nici nu contează, pentru că nu rezultatele matematice ne interesează – deși, matematica va umfla numărul de fotolii, la redistribuire, din cotele alocate, în special, ProRomânia și PMP.

Cîteva observații:
– Raportat la alegerile din 2016, PNL a crescut procentual cu 5%;
– Principalul GROPAR al PNL se numește Klaus Werner Iohannis;
– Nu știu ce fumează băieții ăștia de la PNL, dar sînt total desprinși de realitate. Aseară, marele parvenit Rareș Bogdan spunea că PNL va învinge PSD cu minim 3%. Adoptînd tonul competitorilor americani, Ludovic Orban a spus că trebuie numărat ultimul vot. Acum, mă aștept să numere pînă în iulie!
– Din analiza voturilor pe județe, constatăm că alegătorii au votat Omul, în principal, și apoi partidul!
– Guvernarea viitoare va fi de coaliție, cel mai probabil în jurul PNL-ului, iar instabilitatea politică, economică, socială, morală va fi cronică!

Un președinte fără măsură și fără rușine, fără Constituție, transformat în propagandist de partid, a fost principalul agent electoral al PSD! Un președinte arogant și sfidător, care a cheltuit resurse importante, în ciuda tuturor evidențelor, pentru a susține un premier-damigeană și care ar trebui să-și asume eșecul PNL și să demisioneze la braț cu Orban!

Traseismul politic și pensiile speciale au fost principalele teme taxate de diaspora, la PNL. În țară, rar găsești exponenți locali mai aroganți decît cei ai PNL! Iată că atitudinea de ombelico del mondo a fost taxată de cei prezenți la vot, dar și de cei care nu au fost!

Un parlament și un guvern, GUVERNUL MEU, instalat cu votul a 19% dintre români! Dacă VOTUL este esența pură a Democrației, e clar că cioclul acesteia locuiește la Cotroceni!

Iohannis și PNL și-au dovedit limitele. Cum ar fi să demisioneze, tughedăraș-împreună, și să reluăm alegerile în bloc? E o temă pentru cei cu demnitate, ori așa ceva nu găsești în politică. Pînă una-alta, așteptați-vă la un an, cel puțin, de instabilitate totală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 11 =