Ciclistul Daniel Crista cucereşte prima medalie a ţării noastre la un campionat european pe pistă

Sezon perfect pentru ciclistul Daniel Crista. După titlul naţional cucerit pe şosea şi victoria din Cupa României, reşiţeanul reuşeşte o performanţă istorică la Campionatele Europene de ciclism pe pistă. În cadrul evenimentului sportiv desfăşurat la Plovdiv, în Bulgaria, Daniel Crista a cucerit medalia de bronz a probei pe puncte.

Succesul său reprezintă o premieră, aceasta fiind prima medalie a României la Europenele de pistă! Aflat anul acesta într-o formă de zile mari, reşiţeanul a câştigat sprintul final care i-a adus bronzul, prima medalie europeană pe velodrom, în cei 80 de ani de istorie a Federaţiei Române de Ciclism.

“Mă bucur foarte mult că am câştigat această medalie la Campionatul European. Am ştiut încă de la primele ture că mă simt bine. Am avut picioare, şi în ultimele ture am reuşit un atac decisiv. Am câştigat o medalie, cred că este cel mai important rezultat din cariera mea şi nu vreau să mă opresc aici. Aş vrea foarte mult să mă calific la Olimpiada de la Paris. Sper să luptăm, împreună cu Federaţia, şi să ne vedem acolo. Muţumesc tuturor pentru susţinere”, a declarat proaspătul medaliat la Europeanul de pistă.

Impresionat de performanţa lui Daniel Crista s-a arătat şi Eduard Novak, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism: “Federaţia Română de Ciclism a avut inimă de leu! Dani Crista a câștigat prima medalie pentru România, în cei 80 de ani de istorie a federației, la Velodorm, la un Campionat European! Totodată, este prima mea medalie ca președinte al Federației Române de Ciclism. Felicitări tuturor cei care au stat în spatele acestui sportiv luptător! Puterea și experiența își spun cuvântul tot timpul!”, este mesajul de felicitare postat de şeful Federaţiei Române de Ciclism pe contul său de facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =