Campionatul diviziei A de handbal feminin va începe în decembrie

Campionatul diviziei A de handbal feminin va începe în decembrie

După consultări cu reprezentanţii echipelor, Federaţia Română de Handbal a decis ca startul noului sezon al diviziei A de handbal feminin să se dea la începutul lunii decembrie, cu un prim turneu care va include patru etape. Cele 20 de formaţii participante au fost deja repartizate pe trei serii, iar Universitatea Reşiţa a fost inclusă în seria B, care are şapte echipe. Lotul reşiţean este pregătit în continuare de profesorul Cristian Busuioc.

“În ceea ce ne priveşte pe noi, competiţia din acest an este una aparte, atipică. Trebuie să ne aliniem şi noi cerinţelor de la Liga Naţională. Am fost repartizaţi în seria B, alături de alte şase echipe. Avem ca adversare pe CSU Oradea şi CSU Timişoara – deci suntem trei echipe universitare – o echipă nou înfiinţată, CSM Târgu Jiu, apoi CSM Deva, o echipă cu tradiţie în handbalul românesc, care reapare după doi ani şi este cu noi în serie. De asemenea, CS Gloria Bistriţa-Năsăud, formaţie fără drept de promovare, şi Centrul Naţional de Excelenţă de la Sfântu Gheorghe, adică lotul de junioare care se pregăteşte centralizat în această localitate”, a precizat tehnicianul Cristian Busuioc.

Competiţia va debuta cu primele patru runde, care ar urma să se dispute în intervalul 2-5 decembrie. Nu s-a stabilit încă unde se vor desfăşura întrecerile, însă fiind vorba de 9 meciuri pe zi, e posibil să fie organizate trei turnee separate, câte unul pentru fiecare serie. Conform regulamentului, primele două clasate din fiecare serie și cele mai bune două echipe de pe locul 3 se vor califica la turneul final.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =