Cartea, lectura şi distracţia, la Nocturna Bibliotecilor

Cartea, lectura şi distracţia, la Nocturna Bibliotecilor

Nocturna Bibliotecilor a ajuns şi la Reşiţa. Mai precis, la Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“, gazdă primitoare pentru sutele de copii şi adolescenţi care, încă mai au bunul obicei de a împrumuta sau de a citi o carte. A fost o acţiune în care s-au implicat nu doar organizatorul, Biblioteca judeţeană, ci şi alte instituţii culturale şi ONG-uri. O nocturnă, consumată vineri, la sfârşit de săptămână de muncă, prilej cu care participanţii au fost antrenaţi în activităţi desfăşurate pe ateliere. În plus, au admirat o expoziţie de fotografii, semnată de Flavian Săvescu, au asistat la un microrecital muzical susţinut de elevii Şcolii Populare de Artă „Ion Românu“, au aplaudat personajele din piesa de teatru „Năzdrăvăniile lui Nică“ interpretată de actorii Teatrului de Vest, au citit şi s-au antrenat în „jocul“ membrilor Centrului de Tineret Mansarda-Centrul de Voluntariat Reşiţa.

„Şi la această ediţie a Nocturnei Bibliotecilor, cu un program variat, dorim să fidelizăm utilizatorii pe care îi avem deja şi să câştigăm alţi pe viitor. Ediţia din acest an s-a desfăşurat sub sloganul „Universul bibliotecilor, cititori pentru viitor“, Au răspuns prezent copii şi adolescenţi, copiii au avut posibilitatea să participe la ateliere creative, precum şi la vizionarea unei piese de teatru. Ne dorim de fiecare dată ca cei care ne vizitează să descopere volumele de carte pe care le avem şi să înţeleagă că îşi pot petrece timpul în mod plăcut aici, în spaţiul generos al Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“, ne-a mărturisit Clara Constantin, directorul Bibliotecii judeţene.

Aceleaşi gânduri şi dinspre Daniela Lupşan, administratorul Centrului de Tineret Mansarda-Centrul de Voluntariat Reşiţa „Venim de şase ani aici, şi o facem cu aceeaşi implicare de la începutul colaborării noastre. Se potriveşte foarte bine activitatea Nocturna Bibliotecilor cu faptul că noi în perioada aceasta avem campanie de recrutare de noi voluntari, mai mult, mulţi dintre cei veniţi astăzi sunt la prima lor activitate de voluntariat. Ne bucură că am găsit un mediu prietenos ce se pretează la dezvoltarea de noi competenţe, de abiltăţi pentru cei veniţi recent în rândurile noatre“.

Nocturna Bibliotecilor, ajunsă la ediţia a VI-a, s-a încheiat cu recitalul cantautorului Cristi Buică, care i-a încântat pe copii şi adolescenţi cu chitara şi muzica lui folk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •