Caransebeşenii au primit Lumina în cămara sufletului lor

inviere 1

În noaptea de Înviere, caransebeşenii au venit, şi anul acesta, în număr foarte mare la Catedrala Episcopală, pentru a primi Lumina Sfântă de la PS Episcop Lucian, care a oficiat prima parte a Utreniei Învierii pe esplanada lăcaşului de cult. Sfânta Lumină de la Mormântul Domnului din Ierusalim a fost adusă în Episcopia Caransebeșului de o delegație de la Centrul Eparhial, care a întâmpinat-o pe Aeroportul Internațional din Timișoara.

După slujba Învierii, potrivit obiceiului, ierarhul a sfinţit „Paştile”, pâinea şi vinul, din care credincioşii vor lua în fiecare zi din Săptămâna Luminată, ne-a informat Episcopia Caransebeşului.

Sfânta Liturghie a praznicului Învierii Domnului a fost oficiată la Catedrala Episcopală, în prima zi de Paşti, de către Părintele Episcop. La slujbă au participat numeroşi credincioşi, iar răspunsurile au fost date de corul acestui lăcaş, condus de pr. Petru Paica.

Seara, PS Lucian a oficiat slujba Vecerniei sau „A Doua Înviere”, tot în Catedrala Episcopală din Caransebeş, în cadrul căreia, potrivit tradiţiei Bisericii ortodoxe, a fost citită Pericopa evanghelică în mai multe limbi. (Foto: Episcopia Caransebeşului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 7 =