Capodopere din filmografia românească, pe Platoul Bucegi din Anina

film

Primăria Anina, Casa de Cultură „George Suru“ Caransebeș, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, în colaborare cu Asociația Dacin Sara și Centrul Național al Cinematografiei, organizează în perioada 26-31 iulie, la Anina, cea de a V-a ediție a Festivalului de Film „Banatul Montan“.

Iubitorii de film din oraș vor avea ocazia să vizioneze pe Platoul Bucegi, filme consacrate românești. Astfel, luni, de la ora 21.00, va rula „Cucoana Chirița“ regizat de Mircea Drăgan. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Draga Olteanu-Matei, Dem Rădulescu și Ileana Stana Ionescu. Marți, „Căsătorie cu repetiție“, un film de comedie românesc din 1985, regizat de Virgil Calotescu. El este o continuare a filmului Buletin de București (1983). Rolurile principale sunt interpretate de actorii Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu-Matei, Octavian Cotescu și Mitică Popescu.

Pentru ziua de miercuri este programat „Ștefan cel Mare“ regizat de Mircea Drăgan. Scenariul filmului a fost inspirat în mod liber după volumele al II-lea și al III-lea ale trilogiei istorice Frații Jderi de Mihail Sadoveanu. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Gheorghe Cozorici, Gheorghe Dinică, Violeta Andrei, Toma Dimitriu, Sandina Stan. Operațiune Monstru va putea fi urmărit joi, regizat de Manole Marcus după scenariul lui Titus Popovici. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, Ovidiu Schumacher si Alexandru Manolescu.

Vineri, locuitorii din Anina vor vedea „Haiducii lui Șaptecai“ este un film românesc din 1971, regizat de Dinu Cocea după un scenariu de Eugen Barbu și Mihai Opriș. El este cel de-al patrulea film din seria Haiducii. Rolurile principale sunt interpretate de Florin Piersic, Marga Barbu, Toma Caragiu, Constantin Codrescu, Aimée Iacobescu, Mihai Mereuță și Colea Răutu.

Ultima zi a festivalului este rezervat comediei „B.D. la munte și la mare“ din 1971, regizat de Mircea Drăgan. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin și Iurie Darie.

Acest film este al treilea din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de traficanți de droguri care transporta materiale stupefiante prin RSR și arestarea unui infractor străin, originar din România, care dorea să organizeze o rețea de furt și export în stil mare de icoane peste graniță. De asemenea, de la ora 17.00, pe Platoul Bucegi va avea loc și un spectacol folcloric susținut de Orchestra „Doina“ a Casei de Cultură din Anina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + five =