Când te numeşti Mirel Pascu, poţi orice. Singura condiţie este să fii pesedist!

MIREL PASCU

Mirel Pascu este fostul primar al Bocşei care, în ultimii şase ani, s-a tot plimbat de la un loc de muncă la altul, după cum i-a fost plăcerea, dar fără să susţină vreun concurs, ci doar prin bunăvoirea celor din PSD aflaţi la butoanele acelor instituţii.

Mai întâi, după ce a pierdut Primăria Bocşa, a vrut să lucreze la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara şi imediat i s-a găsit un loc de şef (cum altfel?) la Compartimentul Juridic al Direcţiei. E adevărat, pe linie de partid fusese cam dat la o parte, chit că ocupa o funcţie de prim-vicepreşedinte al PSD Caraş-Severin.

După experienţa de la Drumuri şi poduri, Mirel Pascu a plecat la Bucureşti, ca secretar general la RENAR, o organizație neguvernamentală din România, aflată sub coordonarea şi supravegherea ministerului Economiei. fără scop lucrativ, care este recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic. Se întâmpla în septembrie 2017.

La începutul acestui an, odată cu plecarea lui Ion Mocioalcă la Pro România şi preluarea organizaţiei judeţene de către Luminiţa Jivan, Mirel Pascu a considerat că este momentul să se reinventeze în plan politic, mai ales că era un apropiat al Luminiţei Jivan şi al lui Codrin Ştefănescu. Primul pas făcut a fost să se reîntoarcă cu serviciul înapoi la Timişoara, la DRDP, pe unde a dat rar de tot în ultimele luni, fiind prins cu campania pentru alegerile electorale.

Şi apropos de campanie, Mirel Pascu a coordonat-o de la cap la coadă, a cutreierat judeţul de la un capăt la altul, a promis electoratului câte-n lună şi stele, iar rezultatul s-a văzut: PSD a pierdut alegerile nu doar la nivel de judeţ, ci şi în Bocşa, oraşul său natal, acolo unde s-a zbătut în zadar să fie primul într-o competiţie în care oamenii te judecă nu după cât eşti de frumos, ci după cât eşti de harnic şi serios.

La prima şedinţă CEx a PSD Caraş-Severin de după alegeri, Mirel Pascu a lipsit. Unii primari ne spuneau că în timp ce ei au pierdut, Mirel Pascu e singurul ce s-ar putea să câştige. Să câştige un post de secretar de stat în ministerul Transporturilor. Aceasta ar fi chiar culmea! Luminiţa Jivan a infirmat zvonurile lansate de unii primari PSD, dar la câtă influenţă are fostul şef de campanie şi la cum ştie partidul să-şi recompenseze membrii săi fideli, ne putem aştepta la orice.