Campanie de testare gratuită pentru depistarea virusului hepatic C la Reşiţa

testare hepatita

În perioada 16-25 iunie, Asociația pentru Promovarea Tinerilor, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și Primăria Reșița, organizează campania „Microeliminare a HCV în Caraș-Severin“, prin care reșițenii vor avea posibilitatea să se testeze gratuit de Hepatita virală C (HCV).

În prima yi de campanie, reşiţenii au arătat interes faţă de această acţiune care marchează Săptămâna Europeană a Testării și are ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare a populației asupra beneficiilor testării si depistării precoce a HCV.

Locațiile unde reșițenii sunt așteptați să se testeze gratuit sunt: Centrul Civic – Piața 1 Decembrie 1918, interval orar: 12.00 – 20.00, Parcul Tricolorului Bd. Republcii, interval orar: 12.00 – 20.00, Carierul Câlnic, Școala Primară Câlnic, interval orar: 16.00 – 20.00, Doman, Școala Doman ( 20-21 iunie), interval orar: 16.00 – 20.00, Țerova, Școala Țerova (20-21 iunie), interval orar: 16.00 – 20.00.

Ce este Hepatita C: este o boală virală care afectează ficatul la 80% dintre pacienți boala NU ARE SIMPTOME lipsa tratamentului duce la complicații grave pe termen lung virusul hepatic C este responsabil de 70 % dintre hepatitele cronice și între 15-30% dintre cirozele și cancerele hepatice; tratamentul antiviral luat la timp vindecă 95% din cazuri; se transmite pe cale sexuală sau prin contactul cu sânge infectat (instrumentar medical nesterilizat, transfuzii sanguine, truse de manichiură nesterilizate, tatuaje cu instrumentar nesterilizat.

Dacă Hepatita C nu dă simptome, testarea este cea mai importantă modalitate de a afla ca o ai pentru a putea urma tratamentul și a te vindeca. Testarea este ușoară, rapidă și se face prin prelevarea unei picături de sânge din deget. Testarea însemna viață! Hepatita C poate fi vindecată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 11 =