Au ajuns aparatele pentru nou-născuţi la spitalul din Caransebeş

spital aparate

Fundația Comunitară Banatul Montan din Reșița, împreună cu partenerii Primăria municipiului Caransebeș și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, a anunțat că au sosit primele echipamente furnizate prin proiectul „Servicii medicale optime pentru nou-născuți” Compartimentului de neonatologie din cadrul unităţii sanitare, respectiv un transluminator venos și un autoclav pentru sterilizat biberoane. Totodată, a fost încheiată și achiziționareaunui număr de 10 paturi pentru nou-născuți, care sunt așteptate să sosească în următoarele săptămâni. Prin proiect se vor achiziționa în total 15 echipamente medicale noi până la finalul lunii septembrie a acestui an, printre care și două incubatoare (unul închis și altul deschis), o masă de tratament, o masă radiantă, o lampă de fototerapie și un monitor de funcții vitale.

Proiectul de dotare a Compartimentului de neonatologie al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș cu echipamente medicale noi este finanțat de Fundația Vodafone România prin programul național „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”, ne-a informat Primăria Caransebeş.

Suma totală a proiectului este de 721.243 de lei, împărțită astfel: 650.000 de lei – Fundația Vodafone România, cofinanţarea fiind asigurată de Primăria Caransebeş – 57.045 de lei şi Fundația Comunitară Banatul Montan – 14.100 de lei.

De precizat că, din fonduri de la bugetul local, Primăria Caransebeș a renovat complet Compartimentul de neonatologie, situat la etajul şase al spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =