Campania națională Curăţăm România, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, a ajuns la final

deseuri moldova

Campania „Curățăm România!”, desfășutată la nivel național în perioada 4 aprilie – 30 mai 2022, a fost prima inițiativă de acest fel care a implicat autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor, instituțiile deconcentrate, societatea civilă. La nivel judeţean, campania s-a derulat sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin.

Pe perioada campaniei au fost colectate aproximativ 77.000 kg de deșeuri abandonate, la acțiunile de ecologizare implicându-se următoarele instituții: primăriile localităților Reșița, Oțelu Roșu, Oravița, Băile Herculane, Bucoșnița, Buchin, Bozovici, Constantin Daicoviciu, Dognecea, Luncavița, Eftimie Murgu, Gârnic, Măureni, Pojejena, Rusca Montană, Sacu, Slatina Timiș, Teregova și Zăvoi, Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, administrațiile parcurilor naturale și naționale din județ, inspectoratele de poliție și jandarmi, cele 17 ocoale silvice din subordinea Direcției Silvice Caraș-Severin, Secția Drumuri Naționale Caransebeș, Sucursala Regionale de Căi Ferate Timișoara, Secția L1 Caransebeș, alături de școli, licee și voluntari.

„Mediul în care trăim este un subiect de interes general, iar „Curățăm România” a reprezentat o încurajare pentru mai multă responsabilitate, implicare și atenție în ceea ce privește curățenia și protejarea acestuia. Le mulțumim instituțiilor care au monitorizat derularea campaniei, Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Caraș-Severin, precum și tuturor celor care s-au implicat în acest demers, la finalul căruia județul nostru este unul mai curat. Responsabilitatea de a trata în continuare cu grijă și respect mediul revine fiecăruia dintre noi“, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 18 =