Prefectul județului, Ioan Dragomir, a dat ordin să fie constituită o comisie pentru a verifica ce condiții sunt în căminele de bătrâni

sedinta prefectura

Instituția Prefectului a organizat astăzi ședințele lunare ale Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice și Comisiei de Dialog Social, printre temele analizate fiind serviciile de îngrijire la domiciliu destinate persoanelor vârstnice și acordarea de servicii specializate de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare şi reinserţie socială a persoanelor vârstnice în căminele și centrele din județ.

Prefectul Ioan Dragomir, a decis ca prin ordin de prefect să fie constituită o comisie mixtă județeană care în luna octombrie va vizita toate căminele pentru bătrâni, pentru a verifica ce condiții oferă acestea și care sunt aspectele de îmbunătățit astfel încât să asigura un standard de viaţă care să corespundă nevoilor celor vârstnici. Totodată, având în vedere că data de 1 octombrie a fost declarată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, prefectul județului a solicitat conducerilor căminelor să organizeze, împreună cu bătrânii pe care îi au în grijă, activități care să marcheze această sărbătoare.

În Caraș-Severin există opt furnizori care desfăşoară activităţi de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice şi persoane dependente, cu handicap. Aceștia asigură servicii îngrijire personală, pregătirea și administrarea hranei, administrarea medicamentelor conform prescripțiilor medicului, efectuarea de cumpărături, sprijin pentru deplasare în interiorul locuinței și comunicare, servicii medicale.

Servicii specializate de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare şi reinserţie socială se acordă în cadrul celor trei cămine pentru bătrâni din Reșița, Sacu și Bocșa, care găzduiesc 83, respectiv 22 și 38 de beneficiari. La acestea se adaugă și mai multe centre private dedicate persoanelor vârstnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =