Cadastrare gratuită pentru mai multe comune din Caraş-Severin

Cadastru

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a iniţiat o procedură de licitaţie deschisă pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 261 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT), din 35 de judeţe. Lucrările de cadastru general sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR). Printre acestea se numără şi un număr de 17 comune din judeţul Caraş-Severin.

ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a publicat recent, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), un anunţ în acest sens.

Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.

Procedura de achiziţie publică se desfăşoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafaţa totală estimată a comunelor aferente celor 261 de loturi este de 1.587.138 de hectare. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot, pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 299.713.704 de lei (fără TVA).

Anunţul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), astfel încât la această procedură pot depune oferte operatori economici din ţară sau din străinătate care îndeplinesc cerinţele solicitate de ANCPI.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie 2020.
Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 de euro – cofinanţare de la bugetul de stat.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:
– localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;
– localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;
– localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Într-o primă licitaţie, ANCPI a achiziţionat servicii pentru cadastrarea localităţilor: Băuțar, Bozovici, Buchin, Bucoșnița, Constantin Daicoviciu, Cornea, Cornereva, Domașnea, Luncavița, Marga, Păltiniș, Sacu, Slatina-Timiș, Topleț și Zăvoi. Ulterior a fost publicată şi o a doua licitaţie pentru care sunt dorite servicii de cadastrare şi pentru localităţile Armeniş şi Iablaniţa din judeţul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =