Bocșenii sunt așteptați astăzi la vot pentru a-și alege primarul (UPDATE)

vot

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne din județul Caraș-Severin sunt la datorie pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță a alegerilor locale parțiale pentru funcția de primar al orașului Bocșa. Aproximativ 85 de polițiști, jandarmi și efective din cadrul altor structuri ale MAI sunt mobilizați pentru protecția secțiilor de votare, soluționarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale și asigurarea rezervelor de intervenție.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, jandarmii și polițiștii cărășeni au asigurat paza celor 12 secții de votare, pe care le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot, astfel încât în această dimineață, la ora 7.00, procesul de vot a început fără probleme.

„Amintim, totodată, că actele de identitate care au expirat începând cu data de 01.03.2020 își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. Pentru asigurarea condițiilor necesare de legalitate și securitate a votului, va fi utilizat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal”, a precizat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

UPDATE, ora 17

În cursul procesului de votare, poliția orașului Bocșa a fost sesizată de către unul dintre candidați despre faptul că la o secție de votare au fost depuse cinci cereri de vot cu urma specială, toate completate de aceeași persoană. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că este vorba despre patru cereri pentru urna specială, toate fiind semnate și însușite de persoanele în cauză. Nu au fost constatate nereguli în acest caz.

De asemenea, în urma unei postări pe o rețea de socializare despre faptul că un candidat ,,s-ar ocupa astăzi de vize de flotanți”, polițiștii au demarat verificările, stabilind în cele din urmă că nu au fost acordate vize de reședință, pe raza orașului Bocșa, în cursul zilei de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 15 =