Bîlci pe banii țării

SCUT-BMTF

Politicienii sînt mai rupți de agenda cetățeanului, ca niciodată! Vă dați seama ce mize personale au de împărțit dacă nici facturile uriașe la energie, nici iarna, nici proiectele de țară (care nu există!) nu-i mai oprește?

Plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în care ar putea fi prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR-PLUS şi AUR, se întruneşte joi, de la ora 16,00. De la ora 10,00 se vor reuni Birourile permanente pentru a stabili proiectului ordinii de zi şi a programului de lucru al şedinţei de plen reunit, informează Agerpres. DACĂ se vor reuni, date fiind tentativele anterioare și boicotul, de la dreapta la stînga, cu motivații imbecil rostite la televiziuni!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că a luat decizia, împreună cu preşedintele Senatului, de a convoca plenul Camerelor reunite, menţionînd că este o obligaţie constituţională.

Orban, care este ÎNCĂ președintele PNL, a precizat că, chiar dacă nu se întruneşte cvorumul la şedinţa Birourilor permanente reunite, şedinţa plenului se va desfăşura. Ludovic Orban a susţinut și că nu este nevoie de cvorum la şedinţa de plen pentru citirea moţiunii de cenzură.

La rîndul său, challenger-ul lui Orban la șefia partidului Brătienilor, ÎNCĂ premierul Florin Cîţu, a anunţat miercuri că parlamentarii PNL vor fi mandataţi să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului sau la şedinţele Birourilor permanente reunite în care se va discuta calendarul moţiunii USR-PLUS – AUR, pînă la verificarea legalităţii semnăturilor de pe moţiune, considerînd că aceasta a fost depusă nelegal.

În acelaşi timp, premierul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură.

Nici grupul parlamentar al minorităţilor naţionale nu va participa la nici una dintre şedinţele de plen pe tema moţiunii de cenzură, demers care nu este pe agenda românilor, după cum a declarat pentru AGERPRES liderul grupului, deputatul Varujan Pambuccian.

Pe de altă parte, parlamentarii PSD – ÎNCĂ principalul partid al țării! – vor participa la şedinţa de plen reunit în care ar urma să se citească moţiunea de cenzură și la BPR unde vor stabili data votării moțiunii: 1 octombrie! Adică, după congresul PNL! Adică, Ludovic Orban să piardă toate pîrghiile de putere pe care le are ca președinte al Camerei Deputaților. Pentru că va fi schimbat din această funcție, în așa fel încît nu va mai putea conduce ședința de moțiune! 

După cum constatați, diavolul se ascunde în detalii procedurale.

Moţiunea de cenzură intitulată “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!” a fost înregistrată în 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere. Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură, care însă nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de şedinţă. Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă, iar moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data cînd a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere, adică, teoretic, marțea viitoare, dacă e să ascultăm de Curtea Constituțională. Dar ce mai e Constituția și instituțiile ei în Era Iohannis? 

Nu am nici o simpatie pentru Ludovic Orban, un flașnetist ce pare mereu amorțit de alcool, parașutat de soartă în fruntea unui partid în care MORALA este un termen arhaic ce trebuie trecut cu vederea. Amintiți-vă cum s-a dat Orban la o parte din fruntea PNL și a candidaturii pentru Cotroceni în urma negocierilor de la GRIVCO, atunci cînd din jobenul SIE a răsărit KWI! Ce umilință! Acum, urmează mazilirea definitivă a flașnetistului, cu sprijinul PSD.

Pe față sau mai discret, președintele Klaus Iohannis l-a susținut în tot acest conflict pe Florin Cîțu, așa cum a făcut-o în războiul intern din PNL. Dacă Iohannis ar fi dorit dezamorsarea crizei politice, ar fi procedat ca atare și l-ar fi numit în fruntea guvernului pe generalul Nicolae Ciucă, omul care are și carnet de partid galben cu albastru, și putința de a reconcilia taberele. Dar, nu! Deși liberal, Nicolae Ciucă NU este în cărțile celor ce-și impart beneficiile guvernării. Nu e nici în schema parandărătului cu măști, atacuri speculative pe moneda națională, medicamente, transplant sau vaccinuri. Nicolae Ciucă nu cred că ar suporta idea că a participat la spolierea totală a unei țări, oricum condamnată! 

Vă amintiți că, în urmă cu cîțiva ani, la Tîrgul de Carte de la Beijing, o editură a fost prezentă cu un million de exemplare din cartea prezidențială PAS CU PAS? Un million! Păi dacă KWI a încasat doar 1 dolar/exemplar drepturi de autor, a făcut și el un leu. Ca din meditații! Dintr-o carte! Dar dintr-un program de 10 miliarde de euro?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =