Aventura Via Transilvanica în Ţara Gugulanilor

via transilvanica 1

Pe site-ul Via Transilvanica a apărut recent o postare a unui îndrăgostit de drumeţii, Dorin Cicur, care, sub titlul „Jurnal”, a consemnat o serie de impresii lăsate de parcurgerea traseului Bucova – Marga – Oțelu Roșu – Caransebeș, 90 la sută reprezentând relief muntos.

„După un mic dejun tradițional, am început aventura Via Transilvanica din Țara Gugulanilor, mai exact din Marga.

După câțiva kilometri pe și de-a lungul unei foste căi ferate, unde ne-am bucurat ochii cu câteva view-uri mișto și prima căprioară care ne-a tăiat calea, am trecut o scurtă distanță pe șosea, apoi traseul ne-a dus înapoi prin sălbăticie.În jurul orei 13 am făcut un scurt popas culinar în Oțelu Roșu, apoi a început aventura cu adevărat.

Din Glimboca, traseul face stânga și merge spre satul Var. Porțiunea asta de traseu pot spune că a scos sufletul din noi. Probabil cățărările de pe această parte de traseu nu le duceam la capăt fără ajutorul unor view-uri pe care nu le vom uita prea repede. Un loc izolat și sălbatic, pentru că pe toată porțiunea de traseu nu am întâlnit nici o persoană. Doar indicatoarele cu «Atenție la urși» ne mai făceau să găsim un strop de energie să mergem mai departe.

A urmat satul Dalci, pe care l-am lăsat repede în urmă, am făcut doar o pauză scurtă de hidratare și realimentare cu apă, am făcut câteva poze și am continuat pe o potecă mai accesibilă decât cele de care avusesem parte mai înainte.

După Dalci, am trecut pe lângă pista Aeroportului din Caransebeș și am intrat în oraș, ne-am pus ștampila în Carnetul drumețului, ne-am cazat și, după un duș care ne-a dat un refresh binemeritat, am ajuns la o terasă din centrul orașului, unde savurăm o bere rece și de unde scriu aceste rânduri.

Urmează un somn lung și probabil profund, apoi mâine continuăm cu cea mai grea parte de traseu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =