Au început lucrările pentru Via Transilvanica în judeţul Caraş-Severin

Via Transilvanica in Caras

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, comunică, prin intermediul unei rețele de socializare, că împreună cu primarul Ioan Popa şi alături de Coco, Coșei și Cătălin Gavrilă, a reușit să lungească traseul Via Transilvanica prin Banatul Montan. El mărturisește că 150 din cei 280 km și-au găsit sponsori mai repede decât se așteptau.

Proiectul asociației Tășuleasa Social, Via Transilvanica, a fost inițiat în anul 2018, are în vedere punerea în valoare a bogățiilor culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu recunoaștere atât în comunitățile locale, cât și în mediul internațional. Este un traseu public, destinat tuturor iubitorilor de drumeție și natură, care vor putea să-l străbată la pas sau cu bicicleta.
Membrii proiectului anunță începutul lucrărilor în județul Caraș-Severin, având sprijinul autorităților locale, al unor antreprenori locali, organizații, oameni cu drag de biciclit sau drumeție, oameni cu drag pentru proiectul lor.

Traseul plănuit a ajuns la 280 kilometri lungime, ducând pe o fostă cale ferată, apoi pe munți și dealuri, coborând în văile Banatului Montan.

Un impuls pentru a se trece cât mai repede la treabă a fost contribuția de 100 kilometri de la EOn, parteneri ai proiectului, Decathlon România contribuind de asemenea cu 50 de kilometri.

Membrii asociației Tășuleasa Social invită pe oricine dorește să contribuie cu kilometri în județul Caraș-Severin, aici găsindu-se cel mai lung traseu Via Transilvanica din toate cele zece județe pe care le traversează: „Dragilor, să înceapă călătoria (treaba) în județul Caraș-Severin, cu sufletul, inima și mintea deschise, primind cu bucurie tot ce acest ținut minunat ne va oferi!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − six =