„Autodenunţul“ şefului Ocolului Sivic „Banatul Montan“ R.A. îi interesează şi pe liderii USR Caraş-Severin

1

Liderii USR Caraş-Severin se implică în problemele care au apărut în această primăvară la Ocolul Silvic „Banatul Montan R.A“., din Reşiţa, în urma mai multor sesizări făcute din interiorul instituiţiei despre activitatea la limita legii a şefului de ocol, Ghiocel Meda, legate de exploatarea lemnului. Sesizările au fost făcute de pe contul lui Meda, lăsând impresia că era vorba despre un autodenunţ adresat instituţiilor statului: IPJ şi IGPR.

Din informațiile deţinute de cei de la USR, se pregătesc noi exploatări în zona Dealului Golului, iar marţi, 20 august, este planificată o ședință în care sindicatul Ocolului Silvic al „Banatul Montan“ R.A. a strâns semnături pentru demiterea șefului de ocol Ghiocel Meda.

USR a trimis o cerere către Ocolul Silvic „Banatul Montan“ R.A. solicitând date cu caracter public, în condiţiile în care autoritățiile de control verifică cele sesizate în „autodenunţul“ de la începutul lunii iunie..

„Nelămuririle ridicate de noi sunt următoarele:

Dacă au fost emise acte de punere în valoare, să ni le transmiteți în copie (format electronic).

Dacă au fost atribuite prin licitație părțile pentru exploatarea masei lemnoase, din zona Dealul Golului, să ni le transmiteți în copie (format electronic).

Data la care au fost încheiate contractele de vânzare – cumpărare masă lemnoasă din zona Dealul Golului între OS Banatul Montan Reșița și prestator.  Să ne transmiteți în copie (format electronic) contractele.

Data la care a fost emisă autorizația de exploatare a masei lemnoase de către OS Banatul Montan, din zona Dealul Golului. Să ne transmiteți în copie (format electronic) autorizațiile de exploatare.

Copia după amenajamentul silvic din zona dealul Golului, precum și ordinul de ministru prin care acest amenajament a fost aprobat“, se arată în Adresa trimisă către Ocolul Silvic „Banatul Montan“ R.A. .