Asociația Diabeticilor și Clubul Lions Kindness Reșița au organizat o campanie de testare a glicemiei la Caransebeș

diabet caransebes

Clubul Lions Kindness Reșița, în colaborare cu Asociația Diabeticilor din municipiu, organizează pe parcursul acestei luni numeroase acțiuni de conștientizare și prevenire a diabetului. Ieri, cinci primării din Caraș-Severin, Caransebeș, Dognecea, Ramna, Fârliug și Ticvaniu Mare, s-au alăturat acestei campanii prin iluminarea clădirilor în albastru, marcând în acest mod Ziua Mondială a Diabetului.

Mai mult decât atât, la Caransebeș a avut loc și o campanie de testare a glicemiei și a tensiunii arteriale. Voluntarii, alături de doamna doctor Mihaela Dalea, medic specialist diabetolog, au stat de vorbă cu cetățenii, 158 de persoane fiind testate. „A fost o zi plină, dar ne bucurăm, deoarece am avut șansa să servim locuitorii acestei frumoase localități, ajutându-i cu informații, cu consult gratuit din partea diabetologului și îndrumându-i pe cei ce aveau nevoie spre medicii specialiști din orașul lor! Mulțumim, Primăriei Caransebeș pentru tot sprijinul acordat în această campanie de prevenire a diabetului!“, au declarat organizatorii.

Astăzi, pe pagina de facebook a Clubului va avea loc un eveniment cu tema „Accesul la tratament în diabet“ moderat de dr. Mihaela Dalea, invitat prof. dr. Bogdan Timar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + eight =