Aproximativ 6.500 de noi gospodării din Caraș-Severin vor fi racordate la rețele de apă potabilă

aquacaras proiect

AquaCaraș SA demarează cel mai mare proiect cu finanțare din fonduri europene, mai exact 1.003.485.868.,57 lei, pentru a moderniza și extinde infrastructura de apă și canal din Caraș-Severin.

De noile investiții vor beneficia peste 150.000 de cetățeni din orașele Reșița, Caransebeș, Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, și din cinci comune: Grădinari, Ticvaniu Mare, Mehadia, Teregova și Topleț, astfel că aproximativ 6500 de noi gospodării vor fi racordate la rețele de apă potabilă.

Contractul a fost semnat recent la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, de către directorul general Aqua Caraș SA, Gheorghe Filipescu, împreună cu Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și domnul Ministru Ioan Marcel Boloș.

„Prin finanțare obținută se vor corecta multe din greșelile trecutului, fiind alocate resurse financiare importante pentru modernizarea rețelelor vechi, execuția de noi conducte de aducțiune și sisteme de captare, precum și investiții în stații de tratare și de pompare a apei. Mulțumim Consiliul Județean Caraș-Severin pentru sprijin și ministerul Investițiilor pentru încredere!“, au transmis reprezentanții Aquacaraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =