Aplicaţia pentru completarea formularului 094, disponibilă în format electronic

formulare ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală pune la dispoziția contribuabililor aplicația pentru completarea în format electronic a formularului 094, în vederea digitalizării și simplificării raportărilor fiscale. Acesta va fi disponibil începând din data de 20 ianuarie pe site-ul agenției, l secțiunea Servicii online/Declarații electronice/Descărcare declarații.

Potrivit dispozițiilor legale în vigoare din domeniul TVA, și anume titlul VII din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri şi care nu au depăşit plafonul de 100.000 euro, echivalent în lei, trebuie să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 ianuarie inclusiv, formularul 094. De asemenea, formularul se depune și de către persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioadă fiscală întrucât au efectuat în anul 2019 sau în anii anteriori achiziții intracomunitare de bunuri și care revin la utilizarea trimestrului, pentru că în anul 2020 nu au efectuat nicio achiziție intracomunitară de bunuri, iar cifra de afaceri nu a depășit plafonul de 100.000 euro.

Aceasta nu este o obligație pentru persoanele impozabile care solicită scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316, în vederea aplicării regimului special de scutire prevăzut la art. 310.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + fourteen =