Aparatură şi utilităţi noi pentru spitalul din Caransebeş

aparatura spital

Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a primit în aceste zile aparatură nouă şi utilităţi medicale care vor deservi pacienţii internaţi în unitatea sanitară din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Este vorba despre opt paturi speciale cu numeroase funcţii pentru Secţia ATI, precum şi cinci tărgi şi şapte monitoare medicale destinate Secţiei Pediatrie.

Achiziţiile sunt finanţate din fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii în proporţie de 90 la sută din valoarea acestora, restul de 10 procente fiind asigurate de Primăria şi Consiliul Local Caransebeş, ne-a informat purtătorul de cuvânt al spitalului, Alin Simeria.

Ec. Valentina David, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, precizează că, în baza finanţării provenite de la Ministerul Sănătăţii, respectiv a administraţiei locale, spitalul a mai achiziţionat şi trebuie să primească un videolaringoscop şi încă 35 de monitoare medicale, care vor fi împărţite Secţiilor ATI, Cardiologie şi CPU.

De asemenea, sunt aşteptate să sosească alte cinci ventilatoare pentru Secţia ATI, precum şi aparatura pentru Compartimentul de Anatomie Patologică şi pentru Laborator, a mai spus Alin Simeria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =