Anul trecut, 664 de cărășeni au urmat cursuri organizate de AJOFM

meserie ospatar 1235349658

În anul 2022, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraș-Severin a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor și a centrului propriu din cadrul Agenţiei, 644 persoane.

Dintre acestea, 591 sunt șomeri, iar 53 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. În perioada de referinţă au fost organizate 36 programe de formare profesională gratuite, dintre care 25 programe de calificare/recalificare și 11 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.

Meseriile/ocupațiile, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în anul 2022, sunt: lucrător comercial – 10, ajutor bucătar-4, operator introducere, validare și prelucrare date –3, îngrijitoare bătrâni la domiciliu -3, competenţe antreprenoriale –2, competențe informatice-2, competențe antreprenoriale, financiare și juridice -2, îngrijitor spatii verzi – 2, agent de securitate, inspector securitate și sănătate în muncă, ospătar (chelner)vânzător în unități de alimentație, femeie de serviciu, mecanic vulcanizator, electrician exploatare medie și joasă tensiune, competențe comune – limba română și frizer.

Mai multe informaţii privind stadiul realizării „Planului județean de formare profesională” al AJOFM Caraș-Severin sunt disponibile pe site-ul www.anofm.ro, la secțiunea AJOFM Caraș-Severin/Programe, Statistici. Prognoza cursurilor de formare profesionala poate fi regăsită la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − one =