Angajații TMK Reșița au început protestele! (UPDATE)

protest tmk

În această dimineață, în fața TMK Reșița, aproximativ 200 de angajați au protestat față de situația în care se află societatea. Oamenii sunt nemulțumiți că nu s-a remediat problema blocării conturilor, astfel că, nici până în ziua de astăzi, nu și-au primit salariile. Alături de protestatari s-au aflat și liderii de sindicat Marian Apostol – Cartel ALFA, Iosif Ciuciuc – „Vatra“, dar și Iancu Muhu.

Marian Apostol a ținut să precizeze faptul că mâine oamenii vor ieși din nou în fața societății, iar de luni, protestele se vor muta în centrul orașului. Mai mult decât atât, oamenilor nu le lărâne decât să se deplaseze și la București în încercarea de a urgenta procedurile în ceea ce privește deblocarea conturilor. „Am stabilit un program care a început astăzi. Vom merge luni și marți în fața Prefecturii unde vom adresa o sumă de hârtii către Guvern, ministerele decidente, iar dacă nu vom primi un feed-back pozitiv, ne vom îndrepta miercuri spre Slatina, apoi, pentru o prioadă mai lungă, spre București. Sper însă, cu toată sinceritatea să nu ajungem acolo pentru că există cadrul legal pentru a debloca situația de la TMK“, a mai afirmat Apostol.

Liderul Cartel Alfa Caraș-Severin spune că important este ca societatea să funcționeze în continuare și oamenii să își câștige veniturile muncind, soluția ajutoarelor sociale nefiind una neagreeată de sindicaliști.

Oamenii speră ca situația să se rezolve cât mai repede, cei mai mulți dintre ei fiind unici întreținător de familie, alții având rate la bănci. „Nu am primit salariul din data de 15 martie, vin facturi noi, cu sume mari, care vor acumula majorări. Nu am crezut niciodată că ne vom întoarce în stradă ca în 2000-2003“, a spun unul dintre reșițenii aflați astăzi în fața TMK.

UPDATE, ora 16.30

În urmă cu puțin timp, Marian Apostol, liderul Cartel Alfa Caraș-Severin, a declarat că situația societății TMK a fost remediată. „În sfârșit! Mulțumim celor care au crezut și mai cred încă în sindicat! Nu este o instituție perfectă, dar poate fi una extrem de utilă dacă oamenii îi sunt aproape. Mulțumim și salariaților de la TMK, singurii eroi ai acestei perioade”, a afirmat sindicalistul.

Prin decizia ANAF de astăzi, conturile TMK vor fi deblocate, iar activitatea poare fi reluată în condițiile normale, fără ca societatea să mai fie sub restricțiile europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × four =