Anchetele de circulație debutează cu stângul, CNAIR a luat decizia de amâna acțiunea pentru săptămâna viitoare

121031384 3206656946112160 886801743076554433 o

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara anunțau la începutul acestei săptămâni că în 21 septembrie vor fi demarate anchetele de circulație Origine – Destinație conform cu Instrucțiunile tehnice privind organizarea și efectuarea anchetelor de circulație Origine – Destinație. CNAIR a luat totuși decizia ca acțiunea să fie amânată pentru săptămâna viitoare, „din motive obiective și pentru desfășurarea acestor anchete în condiții optime“.

Potrivit DRPD Timișoara, acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

•   originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

•   destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);

•   scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

•   pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

•   pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și V.V. Delamarina, jud. Timiș, și pe DN 57B – Petnic, jud. Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

„Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Menționăm că informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR SA roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus“, au mai precizat reprezentanții DRDP Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =