ANAF stă la dispoziţia cetăţenilor cu Call-Center şi Formularul de contact

anaf 2

Agenția Națională de Administrare Fiscală recomandă ca interacțiunea contribuabililor cu instituția să se realizeze, în continuare, prin mijloace de comunicare la distanță.

Specialiștii ANAF pot fi contactați, pentru a răspunde solicitărilor și întrebărilor din domeniul fiscal, prin intermediul liniilor telefonice și adreselor de email publicate pe site-ul ANAF.

De asemenea, pentru comunicarea inter-instituțională, ANAF a deschis, la nivelul Direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice și al administrațiilor județene ale finanțelor publice, adrese dedicate de email.

În plus față de acestea, având în vedere că liniile telefonice de la nivelul organelor fiscale teritoriale pot fi foarte solicitate în această perioadă, cetăţenilor li se recomandă să utilizeze și serviciul de asistență telefonică – Call Center, și Formularul de contact.

„Pentru a obține informații generale în domeniul fiscal și IT din aria de competență a ANAF, vă rugăm să apelați CALL-CENTER instituției, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Specialiștii noştri  răspund întrebărilor dumneavoastră în continuare, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 16.30. Dacă toate liniile telefonice sunt ocupate, vă rugăm reveniți, facem toate eforturile pentru a prelua apelurile dumneavoastră!” se arată într-un comunicat al acestei instituţii.

O alternativă la fel de facilă pentru obținerea de informații avizate, în scris, în domeniul fiscal, este Formularul de contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro,  la link-ul: https://www.anaf.ro/asistpublic/. Solicitările sunt tratate prioritar de direcțiile de specialitate, iar răspunsurile sunt transmise cu celeritate. În plus, acest serviciu are opțiunea de a anexa documente, iar numărul de înregistrare este generat automat.

De asemenea, contribuabilii pot solicita Agenției Fiscale comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitări în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil și în Spațiul Privat Virtual.

În comunicat se mai arată că obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (pentru depunerea declarațiilor și obținerea de informații), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Mai mult, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara pune la dispoziția contribuabililor persoane fizice și juridice, alţii decât instituţiile şi autorităţile publice, următoarele adrese de e-mail deschise la fiecare Administraţie judeţeană a finanţelor publice din judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin, care pot fi vizualizate accesând: https://www.anaf.ro/anaf/internet/Timisoara/ –  Secţiunile „Contact” şi „Structuri subordonate”, în cazul cărăşenilor, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Caraş-Severin, Registratura.AJFP.CS@anaf.ro.