În Caraş-Severin, inspectorii ANAF au efectuat peste 400 de controale fiscale

finante resita

Pe parcursul primului semestru din 2023, au fost efectuate 415 acţiuni de control fiscal la contribuabili persoane fizice şi juridice, din care 108 inspecţii fiscale, 80 acţiuni de control inopinat şi 227 verificări documentare.

Reprezentanţii ANAF Caraş-Severin spun că rezultatul acţiunilor de control fiscal desfăşurate este atragerea la bugetul general consolidat de obligaţii fiscale suplimentare în valoare totală de 8.935,73 mii lei, din care: 7.869,05 mii lei obligaţii fiscale principale, 30,00 mii lei amenzi contravenţionale şi 1.036,68 mii lei sume respinse la rambursare.

Ponderea cea mai mare în totalul sumelor stabilite suplimentar o reprezintă taxa pe valoarea adăugată, respectiv 51,93% urmată de impozitul pe dividende de 2,95% şi de impozitul pe profit de 20,77%. La polul opus, ponderea cea mai mică în totalul sumelor atrase suplimentar o constituie impozitul pe veniturile de natură salarială de 0,07% şi amenzile contravenţionale care reprezintă 0,33% din total sume atrase.

Organele de inspecţie fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin au identificat fapte care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea nr.241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, la un număr de 4 contribuabili. Printre deficienţe se numără erori de înregistrare cu frecvenţă sau valoare mare, probând astfel caracterul sistematic al sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale; nerespectarea valorii de piaţă a preţurilor de transfer aferente tranzacţiilor derulate cu societăţi afiliate având ca şi consecinţă fiscală ajustarea veniturilor din exploatare sau neîndeplinirea obligaţiei de a depune declaraţii de venit cu privire la veniturile obţinute de persoane fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − six =