Administraţia locală din Moldova Nouă a început procedura de demolare a unui bloc

95890177 10217601752215631 1506794661967036416 o

Administraţia locală din Moldova Nouă a început procedura de demolare a blocului 34, un imobil cu 60 de apartamente, dintre care 14 sunt în proprietatea cetăţenilor, iar restul, în grija primăriei.

Adrian Torma, edilul oraşului, spune că încă de la începutul mandatului său a încercat să obţină fonduri pentru această zonă, fie să reabilitaze blocul, fie să îl demoleze. Iniţial s-a dorit ca imobilul să fie transformat în locuinţe de tip ANL, dar expertiza tehnică a spus altceva: demolarea.

„Odată cu începerea investițiilor de modernizare a Pieței Agroalimentare şi a parcării din faţa Centrului de Afaceri, am considerat că este necesar şi am alocat suma necesară demolării în bugetul local, investiția fiind suportată din bugetul de resurse proprii. Am contractat firma de proiectare care întocmește documentația tehnica necesară aprobării indicatorilor tehnici, iar dacă nu apar sincope în procedurile legale sau de altă natură, aşteptările noastre sunt ca în trimestrul trei să semnăm ordinul de demolare”, a declarat Torma.

În urma demolării, zona va fi transformată fie într-un nou bloc, care ar fi şi soluţia agreată de edili, fie în loc de joacă, completarea parcării sau predarea către un investitor.