Alianţa 2020 USR PLUS, victorie majoră la prima confruntare electorală!

plus caras severin

Surpriza alegerilor europarlamentare din 26 mai a fost, fără îndoială, Alianţa 2020 USR PLUS despre care, l-a un moment dat, s-a crezut că va reuşi chiar să le şi câştige. S-a clasat pe locul trei, la un procent şi jumătate în spatele PSD. La nivel local, echipa a urcat tot pe trei, dar la o distanţă mai mare faţă de „granzii“ din politica românească: PNL şi PSD, lucru ce se explică prin tinereţea şi lipsa de experienţă în astfel de confruntări a membrilor şi susţinătorilor voluntari.

Pentru scorul obţinut în Caraş-Severin, de 11,05%, Dacian Cioloş, preşedintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), a  spus: „Felicit echipele partidelor PLUS și USR din județul Caraș-Severin pentru rezultatele bune obținute după o muncă de câteva luni și le mulțumesc voluntarilor care au ajutat Alianța 2020 USR PLUS. Am fost, în precampania electorală, în județul Caraș-Severin, în localitatea Reşiţa  și am simțit că lucrurile se schimbă în bine, că cetățenii s-au săturat de minciună și incompetență, iar promisiunile nu mai sunt suficiente ca să câștigi voturi. Așteptările în județul Caras-Severin sunt mari și ne vom pregăti ca cetățenii din această comunitate să fie reprezentați așa cum merită în Parlamentul European, dar să aibă și posibilitatea să aleagă oameni competenți la alegerile care urmează“.

La rândul său, Alianța 2020 USR PLUS Caraș-Severin mulțumește votanților și voluntarilor, observatorilor și delegaților care s-au implicat, pe 26 mai, în procesul de votare, pentru că au dat un semnal nu doar României, dar și întregii Europe, că societatea civilă rescrie viitorul politic atât la nivel național, cât și european.

În opinia liderilor PLUS, Alianța 2020 USR PLUS a reușit datorită susținătorilor, nu doar să scoată un rezultat foarte bun, dar și să dea o nouă speranță tuturor românilor că se poate. Că se poate construi o Românie fără hoție, fără sărăcie și fără dezbinare.

„Munca pe care o avem de făcut în următoarele zile pornește de la fundația acestei țări. Modul în care s-a făcut politică în ultimii  30 de ani nu își mai are loc în următoarea configurație politică. Vă așteptăm alături de noi să punem premisele unui nou început mai bun pentru România și mai bun pentru noi toți! Pentru că numai împreună putem reuși și numai împreună vom putea învinge!“, se arată în comunicatul de presă al PLUS.