„Aladdin” ajunge astăzi pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa

Aladdin

Astăzi, 17 mai, începând cu ora 11.00, actorii Teatrului de Vest Reșița vor prezenta una dintre cele mai frumoase poveşti pentru copii, „Aladdin”, o adaptare de Traian Savinescu după celebrele povestiri din Orientul Mijlociu şi sudul Asiei cunoscute ca „1001 de nopți”.

Scenografia este semnată Oana Cernea, iar din distribuţie fac parte actorii Raul Lăzărescu, Raul Bastean, Camelia Ghinea, Marius Tudor, Andrada Samoilă, Florin Ruicu, Ana-Maria Cizler și Sorin Fruntelată.

Traian Savinescu spune despre acest spectacol fabulos că a fost realizat special conform cerinţelor teatrului, având în vedere faptul că piesa va fi jucată în mai multe locaţii din Caraş-Severin, iar decorul trebuia să fie unul uşor de transportat, atmosfera Orientului Mijlociu fiind adusă în scenă cu ajutorul proiecţiilor video. Regizorul mai spune că piesa nu se adresează doar celor mici, ci şi adulţilor.

„În miraculoasa lume a nesfârşitului deşert, poveştile dervişilor rãtãcitori, picurã în urechile ascultãtorilor basme cu balsam de arome şi parfumuri cu iz de serai. Mirosul de cafea învãluie ca un voal alcãtuiri visate în nesfârşite nopţi de veghe, chiar O MIE UNA, dând trup şi suflet unor nãluci”, precizează Traian Savinescu.

Nu ne rămâne decât să recomandăm reşiţenilor acest spectacol ce sigur va încânta pe fiecare dintre spectatori.