Teatrul de Vest Reșița vă invită vineri la spectacolul „O noapte furtunoasă”

O noapte furtunoasă

Unul dintre sărbătoriții începutului de an, Ion Luca Caragiale, pe care George Călinescu îl considera a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români, ales membru post-mortem al Academiei Române, este jucat la Reșița. Teatrul de Vest din municipiu invită publicul reșițean vineri, 14 ianuarie, de la ora 19, la spectacolul cu piesa „O noapte furtunoasă”, un spectacol actual și fără vârstă pe plaiurile mioritice.

Mai mult, după o pauză de aproape doi ani, teatrul revene într-o formulă nouă, care include un actor nou, Alexandru Moldovan, în rolul lui Nae Ipingescu-Rezon, afirmă conducerea teatrului reșițean.

Regia artistică este asigurată de Emanuel Petran, iar din distribuție fac parte Florin Ruicu, Alexandru Moldovan, Marius Tudor, Robert Danci, Sorin Fruntelată, Camelia Ghinea, Rusalina Bona, Ana Maria Ciszler și Andrada Samoilă.

„Întotdeauna am fost interesat de cât de actuali pot fi scriitorii clasici. Ducând gândul mai departe, am descoperit că genialitatea marelui nostru dramaturg, I.L. Caragiale, constă și în faptul că a reușit să surprindă esența sufletului poporului nostru, esență pe care am încercat să o transpunem într-o montare care, zic eu, va surprinde (sper că în mod plăcut). Vă așteptăm la 100 de minute de râs continuu, alături de excelenții actori ai Teatrului de Vest Reșița”, a declarat Emanuel Petran, regizorul spectacolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − ten =