Covid-19. La nivelul judeţului Caraş-Severin, 49 de persoane au ieşit din izolare

Coronavirus COVID 19 fears could cut Expo West attendance by as much as 60 wrbm large e1585215289128

Veste bună în ceea ce priveşte situaţia persoanelor izolate la domiciliu din Caraş-Severin. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin au anunţat că la ora actuală, pentru 49 de cărăşeni a fost ridicată măsura. Conform datelor DSP, în judeţ sunt 108 persoane izolate, cele mai multe fiind din Reşiţa.

Reamintim faptul că începând din, 8 martie 2020, şi până la sfârşitul acestei luni, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane.

Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, spune că: „De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate“.