Acuzat de fraternizare cu Luminiţa Jivan, primarul Torma explică cât de mult „ţine“ PSD la el şi la Moldova Nouă

NOUL PUNCT VAMAL

Unul dintre proiectele care trenează de ani de zile la Moldova Nouă este cel al punctului vamal de trecerea frontierei cu bacul în zona Desecare. Proiectul a fost întocmit în mandatul primarului Ion Chisaliţă, 2008-2012, pe finanţare europeană în parteneriat cu doua primării din Serbia, lider de proiect fiind Consiliul Județean Caras-Severin. Faptul că el nu a fost finalizat nici până astăzi ne arată neputinţa noastră în a face ceva pentru comunităţile locale.

În mandatul primarului Matei Lupu, 2012-2016, nu s-a întâmplat nimic şi proiectul a pierdut posibilitatea de a fi finanțat din fonduri europene. În această situaţie, Primăria Moldova Nouă risca penalizarea cu 2.000.000 euro, bani investiţi de ceilalți parteneri din România şi Serbia, şi exista pericolul de nu a mai accesa finanţări europene.

Primarul Adrian Torma explică paşii făcuţi de actuala administraţie locală în vederea deschiderii punctului vamal.

„La început de mandat am decis să arătăm că Moldova Noua poate dovedi «bărbăție» şi am decis să resuscităm acest proiect şi sa spălam imaginea negativă a oraşului nostru în faţa partenerilor şi a finanțatorilor!
Așadar, am plecat încrezător la luptă.
În ianuarie 2017, am accesat un credit în valoare de aproximativ 4.000.000 lei pentru a finanța construcția punctului vamal.
În martie 2017 am început construcția punctului vamal şi alimentarea cu energie electrică.
În data de 9 octombrie 2017 am finalizat proiectul şi putem spune …. o treaba pe cinste în timp record.

Reamintesc termenul finalizării: 9 Octombrie 2017 

Ce mai rămânea de făcut?

Consiliul Județean condus de PSD şi Prefectura condusă de fostul primar al oraşului nostru, Matei Lupu, trebuiau să înainteze un proiect de Hotarâre de Guvern către Guvernul României condus de ….. PSD. Simplu!!!

Astăzi, dupa 1 an si 9 luni, adică 675 de zile nu au fost capabili sa întocmească o simpla Hotarâre de Guvern.

Punctul vamal nu este funcțional şi, în plus, am mai avut şi cheltuieli suplimentare cu paza construcției (aproximativ 10.000 lei pe luna).
Ne reclamă partenerii din Serbia la finanţatori pentru incompetenţă şi indiferenţă.

Pierdem oportunitatea dezvoltării turismului în Clisura … apropo … toţi primarii din Clisura sunt membri PSD“, spune Torma.

Supărarea primarului este de înţeles. După cel puţin două mandate, proiectul, anunţat cu surle şi trâmbiţe, nu este nici pe departe gata.

Concluziile sunt o consecinţă a tot ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani: „indiferenţa faţă de comunitatea noastră aratată de actualul Guvern, deși a fost votat masiv de cetăţeni; sabotaj la adresa mea din partea Guvernului şi a prefectului, deși a fost primar al orasului nostru; dovada clară că, deși am fost acuzat de înțelegeri dubioase cu PSD şi exclus pe acest motiv din PNL, la minciunile aruncate în fata colegilor creduli de catre baronul de Armenis, Marcel Vela, eu şi Moldova Noua nu avem sprijin din partea PSD. Din contra, se poate numi blocaj“, mărturiseşte Torma.