60 de pacienți au fost evacuați din Sanatoriul Marila după ce o parte a acoperișului s-a prăbușit

acoperis marila

Astăzi, în jurul orei 11.30, o parte a acoperișului Sanatoriului Marila s-a prăbușit, astfel că autoritățile locale au cerut ajutorul pompierilor pentru transferul pacienților la Spitalul din Oravița.

„La solicitarea efectuata prin 112, astăzi, 21.02.2023, de către Primăria Oravița si conducerea Spitalului Orășenesc Oravita, doua echipaje pentru transport victime multiple (ATPVM) au fost alocate pentru a sprijini acțiunea de transfer al pacienților internati la Sanatoriul Marila. Acțiunea se desfășoară, în mod preventiv, urmare a prăbușirii a unei părți din acoperișul spitalului. Potrivit conducerii spitalului, în unitate sunt internate circa 60 de persoane. Echipajele sunt solicitate pentru a sprijini transferul a 27 de persoane. Celelalte persoane vor fi transferate cu mijloace ale Primăriei“, au transmis reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Reamintim că Sanatoriul Marila, secție a Spitalului Orășenesc Oravița, este într-o stare avansată de degradare, anul trecut fiind început un studiu de fezabilitate în valoare de aproape 600.000 de lei pentru proiectul de reabilitare a clădirii, acesta având o valoare totală de 70 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 5 =