A fost aprobată cererea de finanțare pentru proiectul de modernizare a spitalului din Oravița

spital oravita

Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița, a anunțat că a fost aprobată cererea de finanțare în valoare de 2 milioane de euro pentru proiectul MODERNIZARE SPITAL ORĂȘENESC ORAVIȚA.

Acesta prevede lucrări de modernizare a instalației electrice a infrastructurii spitalicești și de instalare de echipamente de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendii. „Prin dotarea unității cu instalație de detectare, semnalizare și alertare în caz de incendiu, precum și instalații electrice, de ventilare, tratare a aerului și fluide medicale noi, se urmărește posibilitatea acordării de servicii medicale în conditii de siguranță impuse atât de distanțarea socială, de prevenirea raspândirii cu virusul SARS –CoV-2 precum și din realizarea în condiții de siguranță a actului medical în contextul epidemiologic actual“, a explicat Ursu.

Proiectul în valoare totală de: 9.865.513,46 lei (9.240.137,32 lei eligibil) prevede realizarea de lucrări asupra clădirii Spitalului Orășenesc Oravița astfel: activități de tip A (493.926,60lei), care presupun realizarea instalației de detecție, semnalizare și avertizare la incendii. Întreaga clădire va fi prevăzută cu instalații DSAI moderne și va exista o instalație de iluminat de siguranță pentru intervenții, evacuare, circulații, panică, veghe și marcare hidranți și activități de tip B (8.746.210,72 lei), care prevăd alimentarea cu energie electrică, urmând a fi înlocuite tablourile existente cu unele noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 15 =