Romeo Dunca dă asigurări că Sanatoriul Marila va fi reabilitat

dunca cj

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a declarat zilele trecute că CNI a urcat pe SEAP deja primele lucrări aferente reabilitării Sanatoriului Marila. Dunca a precizat că este vorba despre aproape 70 de milioane de euro, cu ajutorul cărora vor începe lucrări ce presupun chiar reabiliatrea bazinelor, a blocurilor personalului medical și zonele adiacente.

Președintele CJ a vorbit și despre reabilitarea drumului de la Anina la Marila, tronsonul fiind unul important având în vedere veștile bune venite de la CNI. Reamintim faptul că în luna iulie, consilierii din Oravița au votat, abia după trei ședințe de Consiliu Local și cu intervenții din partea președintelui CJ, predarea către CNI a proiectelor privind construirea unei baze sportive și reabilitarea Secției exterioare Marila a Spitalului Orășenesc Oravița.

La acel moment, edilul Oraviței, Dumitru Ursu, declara: „Ajuns o ruină a ceea ce a fost cândva, sanatoriului Marila i se dă acum o șansă. Primul pas pentru reabilitarea acestuia este predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții. Degradarea construcției avansează pe zi ce trece, motiv pentru care, având sprijinul conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin, am considerat că nu mai avem timp de pierdut și am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local în care urma să concretizăm acest demers. Suntem cu toții conștienți de beneficiile pe care renovarea totală a sanatoriului, de nesperat în ultimele decenii, le-ar aduce nu doar bolnavilor cronici, cât și întregii comunități din zonă și județului nostru. Proiectele pe care le-am derulat până acum prin CNI, deși s-a întamplat să aibă unele întârzieri, au fost finalizate și am reușit astfel să facem lucruri frumoase pentru orăvițeni. Avem deja experiența Căminului Cultural de la Brădișorul de Jos, proiect al cărui start l-am ratat din cauză că nu a fost votat de consilieri, dar pe care am reușit în cele din urmă să-l ducem la bun sfârșit. Ni se oferă acum o șansă, singura de altfel, care poate fi una istorică și nu ne permitem să o desființăm cu contraargumente înainte de a profita de ea“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 + seventeen =