6, vine Biden!

Dacă ceva extrem de spectaculos nu se va întîmpla în următoarea perioadă, pentru comentatorii și influencerii români, nu 15, nu 24, nici măcar 26 ianuarie nu vor reprezenta date de referință, ci 6 ianuarie, acea Kristallnacht a alegerilor americane!

Am mai scris, dar reamintesc aici: pe 6 ianuarie, sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA, din 3 noiembrie, confruntîndu-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite va trebui să se pronunţe luni sau marţi asupra unei rezoluţii solicitînd-i vicepreşedintelui Mike Pence să îl demită pe Donald Trump din funcţia sa, relatează France Presse.

În timp ce apelurile republicane la demisia lui Donald Trump se înmulţesc, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, s-a declarat, duminică, pregătită să lanseze în următoarele zile mai multe acţiuni rapide pentru a obţine plecarea preşedintelui în exerciţiu, printre care a doua procedură de destituire, ca urmare a violenţelor de la Capitoliu.

Într-o scrisoare adresată parlamentarilor, ea a explicat că un vot va fi organizat luni sau marţi privind o rezoluţie cerîndu-i lui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei Statelor Unite, care permite revocarea unui preşedinte considerat inapt să îşi îndeplinească atribuţiile.

Peste 200 de membri ai Camerei Reprezentanţilor, aproape jumătate din totalul de 435, susţineau duminică seară proiectul de destituire, informează Agerpres.

”Din păcate, persoana care conduce aripa executivă este un dezechilibrat, labil şi periculos preşedinte al Statelor Unite”, a afirmat politiciana democrată într-un interviu difuzat integral duminică de postul de televiziune CBS.

Cel puțin 25 de cazuri de terorism intern au fost deschise ca urmare a atacului asupra Capitoliului, i-a transmis duminică secretarul Armatei Americane, Ryan McCarthy, unui membru democrat al Congresului SUA.

Jason Crow, membru al Camerei Reprezentanţilor, fost ranger din forţele speciale ale Armatei și membru al Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentanților, a afirmat că Ryan McCarthy i-a spus, de asemenea, că Pentagonul este conștient de “noi posibile amenințări ale unor potențiali teroriști” în zilele de pînă la învestirea președintelui ales Joe Biden, de pe 20 ianuarie.

Nu asaltul cu iz de mineriadă asupra unei clădiri-simbol a democrației americane m-a pus pe gînduri, ci violența și ura cu care comentatorii politici români au ales să se poziționeze în această poveste și să ceară, imperativ, PEDEPSIREA TRUMPIȘTILOR!

Pentru că noi, analiștii de gang, provinciali și neinteresanți, nu dispunem de toate informațiile, nici măcar de toate informațiile relevante, nu am cunoscut democrația americană la ea acasă, lăsăm doar cîteva observații, așa, pentru cei ce vor veni să judece limpede și fără patimă.

Deși Trump a condus America ca de pe canapeaua de la Late Night Show, a înregistrat peste 7 milioane de voturi! Șapte milioane, într-o Americă profund divizată, despre care am mai scris aici. Pentru că micul american de rînd l-a ales pe Trump pentru EL, nu pentru Kim, Putin sau Merkel. Americanul de rînd, din Detroit, care a văzut cum s-a ruinat și depopulat un oraș care era odată capitala mondială a construcției de automobile, asaltat de importurile asiatice. Da, americanul de rînd gîndește meschin, cu stomacul, toate deciziile politice! Puțin îi pasă lui de piața liberă mondială, de corectitudinea politică, de democrația din Venezuela! Promisiunile politice ale lui Trump, legile date în acest mandat, protecționismul i-au dat speranțe în mai bine. Lui, americanului de rînd!

Americanul de rînd este cel care dorește legi simple care să nu necesite o armată de avocați pentru a le pune în practică. Americanul de rînd, din America rurală și fundamentală(istă), este cel care merge în războaiele purtate de Unchiul Sam. De multe ori pentru a beneficia de facilitățile oferite de US Army: plata studiilor, acces la locuință, un salariu mic dar sigur!

Eticheta americanului de rînd este de TRADIȚIONALIST, adică retrograd, NAȚIONALIST, adică bad boy ancorat în istorie! Ideea secesiunii statelor republicane devine tot mai vehiculată, pe măsură ce echipa Biden-Harris va prelua puterea și va începe să implementeze politicile economice și sociale anunțate.

Americanul de rînd se află în contradicție permanentă și fundamentală cu elita marilor orașe, globalistă și globalizatoare, propovăduitoarea corectitudinii politice, a egalității de șanse, a evoluției progresiste care a generat mișcări precum ANTIFA sau BLM, au dărîmat simboluri ale istoriei naționale și au dus la gesturi biblice față de cetățenii de culoare.

Aflat, parcă, într-un permanent show de televiziune, Donald Trump reclamă furtul alegerilor, minte, blufează, joacă la cacealma, pune în umbră adevăratele probleme ale scrutinului electoral (privatizarea numărătorii voturilor!), cheamă la o revoluție. O paranteză a istoriei! Îmi amintește de Corneliu Vadim Tudor, nebunul regelui care spunea doar adevăruri considerate glume de alcov.

Zilele acestea, disputele între analiștii mioritici au luat forme grotești. Pro-Biden-iștii s-au autoproclamat singurii cercetători științifici, deținători ai adevărului absolut, cinstiți și onești, valoroși prin naștere și educație, care nu ar trebui să intre în dialog cu pro-Trumpiștii – analiști, la răndul lor, de forță, dar needucați, manipulatori, retrograzi și vînduți Rusiei și Chinei (ce senzație de deja-vu de la Prezidențiale…)! Primii cer pedepsirea celorlalți și scoaterea lor din istorie! Cine nu este cu ei trebuie să dispară din scenă! Radicalismul discursului trasează linii ideologice pentru analizele viitoare nu în America lui Biden, ci în România!

A fi tradiționalist și naționalist este echivalentul trumpismului american, deci ceva înfiorător ce trebuie pedepsit exemplar! Într-acolo ne îndreptăm!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − four =