În doar trei zile, polițiștii de la rutieră au aplicat 456 de sancțiuni în Caraş-Severin

CONTROL POLITIE RUTIERĂ2

În perioada 17-19 ianuarie, poliţiştii rutieri cărăşeni și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul reducerii riscului rutier și fluidizării traficului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi.

Au fost aplicate 456 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 130.000 de lei, dintre care 300 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Potrivit comunicatului emis de IPJ Caraș-Severin, alte 58 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto și pasagerilor care nu au purtat centura de siguranță și alte 17 celor care nu au respectat regulile privind depășirea ori au condus autovehicule aflându-se sub infuența alcoolului.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 24 permise de conducere, cele mai multe pentru depășiri neregulamentare, viteză excesivă și conducere sub influența alcoolului, fiind retrase și patru de certificate de înmatriculare.

Trei conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea regimului legal de viteză.

În ceea ce privește accidentele rutiere, în perioada menționată, pe drumurile din județ s-a produs un singur accident rutier, soldat cu rănirea ușoară a unui bărbat de 47 de ani.