Ziua Eroilor, sărbătorită la crucea-monument de pe Dealul Domașnei

Ziua Eroilor

Șirul manifestărilor din cadrul celei de a XIV-a ediţii a „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului” se va încheia cu comemorarea eroilor bănățeni, de Ziua Eroilor, zi celebrată odată cu sărbătoarea Înălțarea Domnului.

Astfel, joi, 10 iunie, la crucea-monument de la Domașnea va avea loc un eveniment care va începe la ora 17, cu primirea oficialităților și onorul militar, continuând cu serviciul religios, oficiat la ora 17.30, de către PS Lucian, episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei de pomenire, se vor depune coroane din partea instituțiilor și oficialităților prezente, la final având loc defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Infanterie Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara și un recital de cântece patriotice al Fanfarei militare, informează Episcopia Caransebeşului.

Crucea-monument de la Domașnea reprezintă un deziderat împlinit al Episcopiei Caransebeșului și al credincioșilor de realizare a unui monument creștin închinat partizanilor bănățeni care, prin credință statornică, determinare și verticalitate spiritual-morală, au luptat, pentru Banat și pentru România, împotriva nedreptăților regimului comunist. (Foto: Episcopia Caransebeşului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 6 =